JESENJI PRVAK: Vinogradar iz Crkvenca spreman za viši rang!

Autor:

Sport

07.12.2022

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vinogradar je pre devet sezona ispao iz Pomoravske okružne lige, ekipa je sada na dobrom putu da se vrati tamo gde joj je i mesto!

JESENJI PRVAK: Vinogradar iz Crkvenca spreman za viši rang!

Foto: FK Vinogradar Crkvenac

Do 12. kola sastav iz Crkvenca je bio u odabranom društvu ekipa koje su sa maksimalnim učinkom bile u svojim ligama. Poraz od prvog pratioca tima Strelište nije u mnogome poremetio planove Vinogradara

Republika

 

Titulu jesenjeg prvaka osvojili su sa učinkom 13-0-1 što je dovoljno za 39 boda. Dva manje ima prvi pratilac, dok je ekipa na trećoj poziciji udaljena čak deset bodova. Pored prvog mesta po broju bodova tim ima i najbolji napad i najbolju odbranu u ligi (51:12). O tituli jesenjeg šampiona kao i o daljim planovima za proleće popričali smo sa članom uprave kluba iz Crkvenca.

Pre svega kakvi su Vaši planovi bili pre početka ove sezone?

- Dogovoreno je da se pojačamo na određenim pozicijama i da napadnemo prva dva mesta koja vode u okrug, ali to nije bio naš primarni cilj koji bi hteli da ostvarimo po svaku cenu. Planirali smo da vidimo kako će sezona teći, tako ćemo videti šta i kako dalje. Za sad se ispostavilo da su naše želje na dobrom putu ka ostvarenju. 

Imate jako dobar sastav što pokazuje i samo stanje na tabeli, ko se po Vama najviše ističe u ekipi?

- Tu je pre svega mladi Petrović Veljko koji ima 20 godina i on je naš najbolji strelac. Mrežu protivnika pogađao je 12 puta u ovoj polusezoni. A ako bi morao da izdvojim nekog, mada su svi igrači odigrali perfektno prvi deo sezone, ali neka to bude kapiten Matić. Ivan je 82' godište i on je neki dirigent zadnje linije koja je primila samo 12 golova. 

Foto: FK Vinogradar Crkvenac

Petrović Veljko

Koji su Vaši sledeći koraci, polusezona je završena kreće zimski prelazni rok.

- Pre svega potrudićemo se da pronađemo sponzore kako bi ova priča bila izgurana do kraja kada se već put otvorio zahvaljujući igrama. U zavisnosti od odlazaka biće i dolazaka. Za sada smo zadovoljni igračkim kadrom, čak i u trenucima kada nismo bili kompletni zamene su odlično odradile posao. Ako ne bude neplaniranih odlaska verovatno svi ostajemo na okupu. Imamo i školu fudbala u koju se najviše uzdamo.

 

Infrastruktura je odlična, da li planirate neke nove dodatke? 

- Trebalo bi na proleće da odradimo sitnije radove oko i na stadionu, a nadamo se i da uz pomoć opštine Svilajnac uradimo i navodnjavanje i sistem sa prskalicama koje izlaze iz trave. To bi nam dosta pomoglo u vrelim i sušnim danima kako bi održavali travnatu podlogu. 

Pored igrača i uprave tu su i verni navijači koji prate i bodre klub.

- Tako je, hteo bih ovom prilikom da pohvalim sve navijače koji su bili uvek uz ekipu, kako na domaćem terenu tako i na gostovanjima. Takođe želim da se zahvalim i svim sponzorima koji su na neki način doprineli funkcionisanju kluba. Imamo velika očekivanja koja nam je donela prva pozicija na tabeli i spremni smo da ih ispunimo na proleće.

Vinogradar prolećni deo prvenstva Međuopštinske lige Sever otvara na gostovanju ekipi Jedinstva iz Duboka.

BONUS VIDEO: 


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading