OD LIVADE DO TERENA GDE IGRA JESENJI PRVAK LIGE: Mali Požarevac je mlad, ali i zreo klub za viši rang!

Autor:

Sport

30.11.2022

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovani prvenstveno radi druženja, prvih tri sezona u samom vrhu lige, ove godine uspeli su da se okite titulom jesenjeg prvaka!

OD LIVADE DO TERENA GDE IGRA JESENJI PRVAK LIGE: Mali Požarevac je mlad, ali i zreo klub za viši rang!

Foto: FK Mali Požarevac

Mali Požarevac je ekipa koja je osnovana 2019. godine, takmiče se u Opštinskoj ligi Sopot i na zimsku pauzu idu sa prvog mesta na tabeli.

Republika

 

Prilikom osnivanja kluba grupa mladih entuziazista iz istoimenog sela krenula je od nule. Počevši od infrastrukture, rekvizita, opreme.. Jedina stvar koju je klub imao jeste zapuštena livada i velika želja za radom.

Republika

Foto: FK Mali Požarevac

Od livade do travnatog tepiha

Mali Požarevac je prošlu sezonu završio sa samo jednim bodom zaostatka za liderom, ekipa Visa je sa 55 bodova izborila plasman u Prvu Beogradsku ligu (grupa C). Ove takmičarske godine tim igra dosta bolje, od samog starta je krenuo sa odličnim rezultatima. Prvo mesto na tabeli, maksimalan učinak i pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani tim je odličan rezultat.

Igrači u ekipi su isključivo iz sela, pa ih to izdvjava od drugih timova u takmičenju. Mali Požarevac ima najbolji napad i odbranu Opštinske lige Sopot. Goran Kretić istakao se kao najbolji strelac, a tom titulom može da se pohvali i u celoj ligi. Sa 16 golova na sedam utakmica ubedljivo drži prvo mesto liste strelaca. Mrežu protivnika igrači trenera Mladena Nikolića tresli su 38 puta, dok je lopta u njihovoj mreži završila samo u šest slučajeva na devet mečeva.

Republika

Foto: FK Mali Požarevac

Kada igra Mali Požarevac gužve su obavezne

Kontaktirali smo kolektiv kluba iz Malog Požarevca koji nam je rado dao odgovore na sledeća pitanja:

Koji su Vaši planovi za predstojeći prelazni rok?

- Nadamo se da ćemo zadržati igrački kadar, na svakoj poziciji smo odlično popunjeni i imamo po nekoliko igrača koji konkurišu za svako mesto u timu. Uprava i treneri su na slatkim mukama prilikom izbora startne postave. 

Liderska pozicija na kraju sezone donosi plasman u viši rang, da li je klub spreman za iskorak?

- Ukoliko zadržimo prvo mesto na tabeli igranje višeg ranga dolazi u obzir samo na našem terenu. Moramo da nastavimo sa infrastrukturnim rastom u vidu izgradnje svlačionica. Uz saradnju sa gradskom opštinom Sopot nadamo se da ćemo do kraja sezone uspeti da podignemo i prostorije kluba. Plan je i omladinski pogon tj. stvaranje mlađih selekcija na kojima bi se ekipa oslonila u budućnosti jer bez mladih ništa od ovoga nema smisla raditi.

Uprava kluba u predstojećem periodu ima mnogo zadataka, olakšavajuća okolnost je da je tim oformljen, ali posla oko infrastrukture ima. Mi im iz sveg srca želimo da tim Popovića na prolećnoj premijeri dočekaju u novoizgrađenim prostorijama. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading