DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: Egzekucije Jankovića i Zarića osigurale bodove za goste!

Autor:

Sport

29.10.2022

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Derbi Mačvanske okružne lige igran je ovog vikenda na terenu ekipe Lipolist. Lider na tabeli, tim Hajduk Stanka slavio je rezultatom 3:1.

DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: Egzekucije Jankovića i Zarića osigurale bodove za goste!

Foto: FK Hajduk Stanko

Utakmica koja je po svemu sudeći opravdala epitet derbija jesenjeg dela sezone.

Sam početak utakmice nije dobro počeo po lidera na tabeli. Prvu priliku na meču imao je centarfor domaćih Kuč, ali je lopta pogodila spoljni deo stative. Već drugu priliku ekipa Lipolista je iskoristila. Prošao je igrač domaćih po levoj strani, zavrnuo loptu kroz peterac, a Zoran Matić preciznim šutem savladao je nemoćnog Pejovića.

Republika
 

Trgli su se gosti posle primljenog gola i vrlo brzo viđen je novi gol na meču. Teodorović je fenomenalno izveo aut, pronašao Zarića koji se ušunjao iza leđa protivničke odbrane i u stilu velikih majstora proturio loptu do Jankovića. On preciznim udarcem donosi izjednačenje ekipi Hajduk Stanka.

Nekoliko minuta kasnije još jedna idealna šansa za goste. Zarić je šutirao sa distance, ali je lopta pogodila prečku te se odbila na glavu raspoloženom Jankoviću. Pokušava Uroš Janković da postigne gol, ali se istakao golman domaćih. 

Republika

Foto: FK Hajduk Stanko

Aleksandar Zarić i Uroš Janković

 

Da se rezultat promeni pre poslednjeg sudijskog zvižduka u prvom poluvremenu pobrinuo se Zarić. Opalio je po lopti igrač Hajduk Stanka sa ivice šesnaesterca i lopta je završila u mreži. 2:1 za goste na poluvremenu.

U nastavku igre domaći su krenuli na sve ili ništa. Imali su domaći dve kolosalne šanse, šutirali su Petrović i Lončar, ali je golman Slavko Pejović bio na visini zadatka. 

Kazna za propuštene prilike stigla je odmah na drugoj strani. Jurišić je poslao loptu ka Zariću koji je u trepavicu pogodio Jankovića, ovaj je rezantnim udarcem glavom savladao golmana za 3:1.

To je ujedno i rezultat sa kojim se meč završio. Uspela je ekipa Hajduk Stanka da nastavi svoj niz i da u derbi meču obezbedi povećanje bodovne prednosti. Sada ekipa Lipolista zaostaje pet bodova.

Iz gostujućeg tabora ističu sledeće:

-Sudijska trojka na čelu sa Filipom Đorđevićem odlično je odradila posao na ovom meču. Takođe zahvaljujemo se protivniku na domaćinstvu, kao i na fer i korektnoj igri.

Lipolist - Hajduk Stanko 1:3 (1:2)

Lipolist: Vučinić, Mršović, Petrović, Bojić (od 58' Stojanović), Kuč (od 58' Mršović), Lončar, Matić (od 46' Avramović), Stojković, Živković, Prodanović, Mijailović (od 81' Božanić).

Hajduk Stanko: S. Pejović, Mirković, I. Pejović, B. Jurišić, Zarić, Teodorović (od 67' Miražić), Ognjenović (od 77' I. Jurišić), Vasić (od 84' Ercegovčević), Vasiljević, Janković, N. Jurišić.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading