BREDA PITA PROSLAVIO JE SRBIN! Promenio mu je život, glumac je želeo da se ODUŽI, ali ga je sprečila VELIKA TRAGEDIJA!

Autor:

Zabava

03.02.2022

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvenog holivudskog glumca Bred Pita proslavio je Srbin, legendarni reditelj Božidar Bota Nikolić.

BREDA PITA PROSLAVIO JE SRBIN! Promenio mu je život, glumac je želeo da se ODUŽI, ali ga je sprečila VELIKA TRAGEDIJA!

Foto: Tanjug/AP

Snimatelj i reditelj Božidar Bota Nikolić za života je radio na brojnim filmovima koji su ostavili velikog traga u kinematografiji, a sarađivao je i sa Bred Pitom. Naime, Bred je tada bio na početku karijere, a jedna od prvih uloga mu je bila u Nikolićevom filmu “Tamna strana sunca” iz 1988. godine.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Božidar Bota Nikolić

– Ja sam otkrio Breda Pita. Bio sam u „Metro Goldvin Majeru“ i od četiri stotine glumaca koji su bili na kastingu za ovaj film, izabrao sam njega. U najužem izboru bila su trojica glumaca, tada nisam imao dilemu da li ću mu dati ulogu. Kada sam mu saopštio da je izabran, Pit je otrčao do travnjaka i počeo da skače od sreće i pravi kolutove. Početkom devedesetih, kada je Crvena zvezda harala Evropom, došao je u Beograd da me poseti. Odveo sam ga na utakmicu, ne sećam se tačno s kim je Zvezda igrala. Bio je oduševljen kada je na “Marakani” video 100.000 ljudi i glasno je navijao za Zvezdu – rekao je Božidar za Pres.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Bred Pit na početku karijere glumio u filmu Božidara Bote Nikolića

– Zbog izbijanja rata u tadašnjoj Jugoslaviji, „Tamna strana Sunca“, nažalost, ovde nikada nije prikazana, a američku premijeru je doživela tek 1997. Meni su, zapravo, Amerikanci ukrali taj film, jer sam ja njegov suvlasnik, a nikada mi nisu dali ni dinara. Ali danas mogu da kažem da u karijeri ne žalim gotovo ni za čim – izjavio je on jednom prilikom.

– Bred mi je rekao da mu je uloga u mom filmu promenila život, a da je red da se on meni sada oduži i pomogne mi. Imam ideju da snimim mjuzikl „Snežana i sedam patuljaka“. Objasnio sam mu da me za tu priču vežu posebne uspomene. Igrao sam kao dete patuljka u opereti „Snežana i sedam patuljaka“. Otpevao sam mu pesmu patuljaka – istakao je Nikolić, prenosi Kurir.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Božidar Bota Nikolić o Bred Pitu

– Međutim, kompanija „Dizni“ je snimila film i nije bilo smisla da se takmičimo s njima. Bred je tražio da radimo nešto drugo. Siguran sam da bismo snimili dobar film. Ubediću ga da to treba da snimimo. Za naše prilike to je ogroman novac, a njemu tri miliona nije veliki novac – rekao je tada režiser Božidar Nikolić

Bota nažalost nije doživeo da ispuni svoje planove, preminuo je 13. maja 2021. godine.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading