IRSKA PREDSTAVNIK PRIZIVA DISKVALIFIKACIJU IZRAELA: Potpuni haos na Evroviziji, Bambi Tag LJUT zbog skandala!

Autor:

Zabava

11.05.2024

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bambi Tag se oglasila povodom dramatične situacije u Malmeu!

IRSKA PREDSTAVNIK PRIZIVA DISKVALIFIKACIJU IZRAELA: Potpuni haos na Evroviziji, Bambi Tag LJUT zbog skandala!

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Irska predstavnik na Pesmi Evrovizije Bambi Tag rekao je u intervjuu za irsku radiodifuznu kompaniju RTE da misli da Izraelu više ne bi trebalo dozvoliti da učestvuje na tom takmičenju.

Kako prenosi RTE, iza ovoga stoje komentari na izraelskoj televiziji tokom polufinalnog prenosa u utorak, pre nego što je došao red da nastupi Bambi Tag. Izraelski komentator je upozorio decu da sledi najstrašnije izvođene večeri, sa satanističkim elementima, prenosi finski javni servis Yle, piše Tanjug.

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Shutterstock

Eden Golan

 

Osim toga, izraelski komentator je za RTE rekao da postoji peticija u Irskoj da se zabrani pesma Bambi Taga, kao i da ona negativno govori o Izraelu. Po mišljenju irske umetnice, komentari u izraelskoj emisiji krše pravila Evropske radiodifuzne unije (EBU).

- Ljuta sam što drugi timovi krše pravila EBU i još uvek im je dozvoljeno da se takmiče - rekao je Bambi, koji se izjašnjava kao nebinarna osoba.

Usled ove situacije, EBU će danas održati krizni sastanak, saopštila je norveška radiodifuzna kompanija NRK. Kako navodi NRK, krizni sastanak biće organizovan između predstavnika EBU i Švajcarske, Grčke i Irske. Dotične tri zemlje nisu učestvovale u subotnjoj paradi zastava.

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Eden Golan

 

Na kriznom sastanku učestvuju i Velika Britanija i Portugal, rekli su izvori za NRK. Irska predstavnica se takođe nije pojavila na probama, a propustila je i ceremoniju podizanja zastava.

Prema navodima švedske javne radiodifuzne kompanije SVT, krizni sastanak je trenutno u toku.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading