HAOS NA ULICAMA U MALMEU! Počeli MASOVNI PROTESTI protiv Izraela, HITNO se traži DISKVALIFIKACIJA!

Autor:

Zabava

11.05.2024

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojavile se prve fotografije sa lica mesta iz Malmea!

HAOS NA ULICAMA U MALMEU! Počeli MASOVNI PROTESTI protiv Izraela, HITNO se traži DISKVALIFIKACIJA!

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Uoči finala Evrovizije, grad Malme u Švedskoj suočio se sa haosom na ulicama, dok su se tenzije oko učešća Izraela na takmičenju sve više zaoštravale. Građani su izrazili nezadovoljstvo zbog propalestinskih protesta, pozivajući čak na diskvalifikaciju Izraela zbog invazije na pojas Gaze. Situacija je postala toliko napeta da su Šveđani bili primorani da zatraže pomoć danske i norveške policije kako bi održali red na ulicama Malmea.

 


Na konferenciji za medije nakon druge polufinalne večeri, izraelska predstavnica Eden Golan doživela je neprijatnu situaciju kada joj je postavljeno pitanje o riziku i opasnosti koju je donela učešćem na takmičenju. Iako je njen odgovor bio smiren i uverljiv, javnost je i dalje bila podeljena po pitanju bezbednosti takmičara na ovogodišnjoj Evroviziji.

Slike sa lica mesta prikazuju veliki broj ljudi na ulicama, uz prisustvo kordona policije koji se trude da osiguraju mir i bezbednost. Sa pojavom propalestinskih protesta, mere bezbednosti su dodatno pooštrene, a čak je zatraženo i pojačanje od danske i norveške policije kako bi se održao red.

 

Izraelska delegacija, predvođena Eden Golan, suočila se sa neprijatnostima tokom generalne probe pred drugo polufinale, kada je publika reagovala negativno skandirajući politički motivisane parole. Zbog bezbednosnih razloga, izraelska delegacija je morala da bude dodatno obezbeđena, a čak su imali i trenutaka kada nisu mogli napuštati hotel.


Uoči finala, predstavnica Srbije, Teya Dora, izrazila je optimizam i samopouzdanje u vezi sa svojim nastupom. Sa pesmom "Ramonda", Teya Dora nastupa pod rednim brojem 16 i izjavila je da veruje u svoje šanse za uspeh na takmičenju.

Ovogodišnja Evrovizija je, izgleda, puna tenzija i iznenađenja, kako na samom takmičenju, tako i van njega. Ostaje da vidimo kako će se situacija dalje razvijati i kakav će biti epilog ovog burnog izdanja popularnog muzičkog takmičenja.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading