UMALO FLAŠA U GLAVU! Veliki incident na inauguraciji novog predsednika Argentine! HAVIJER MILEI ZA DLAKU IZBEGAO UDARAC! (VIDEO)

Autor:

Svet

12.12.2023

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je položio zakletvu kao novi predsednik, Milei je seo u kabriolet pored svoje sestre Кarine Milei i pratio ga je tim federalnih agenata. U trenutku kada se činilo da je sve pod kontrolom, neočekivano se desilo nešto što je moglo da ima ozbiljne posledice.

UMALO FLAŠA U GLAVU! Veliki incident na inauguraciji novog predsednika Argentine! HAVIJER MILEI ZA DLAKU IZBEGAO UDARAC! (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen/@wagner_rt

Na inauguraciji Havijera Mileija, novog predsednika Argentine, došlo je incidenta koji se zamalo katastrofalno završio.

 

 

Nakon što je položio zakletvu kao novi predsednik, Milei je seo u kabriolet pored svoje sestre Кarine Milei i pratio ga je tim federalnih agenata. U trenutku kada se činilo da je sve pod kontrolom, neočekivano se desilo nešto što je moglo da ima ozbiljne posledice - flaša je proletela pored Mileijeve glave i pogodila jednog policajca pored puta.

Srećom, policajac je dobio medicinsku pomoć i incident se nije završio tragično.


Nakon brze reakcije policije uhapšen je Gaston Merkanzini, koji je nedavno izašao iz zatvora. Prema navodima medija, Merkanzinijeva krivična evidencija otkriva da je bio uhapšen 5. jula zbog teških optužbi za napad, ali je nedavno pušten iz pritvora.

Interesantno je da je Merkanzini bio sekretar za kulturu u Кonsepsion de Urugvaju, ali je smenjen sa funkcije 2013. godine. Takođe, osumnjičeni je bio sledbenik levo orijentisanog peronističkog pokreta zasnovanog na idejama bivšeg predsednika Huana Perona.

Inače, Havijer Milei je odmah posle zakletve šokirao narod izjavom da para u kasi nema i da je pred Argentincima težak put.

- Doneću sve neophodne odluke, čak iako stvari budu teške na početku - naglasio je on.

Milei je poručio da je izazov sa kojim se suočava Argentina ogroman.

Kao predsednički kandidat, Milei je obećao da će očistiti politički establišment od korupcije, eliminisati Centralnu banku, koju je optužio da štampa novac i podstiče inflaciju, kao i da će američkim dolarom zameniti nestabilni pezos.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading