OGLASIO SE ZELENSKI O POGIBIJI PRIGOŽINA: "Svako zna ko je umešan"

Autor:

Svet

24.08.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina nije umešana u navodnu pogibiju šefa ruske plaćeničke grupe Jevgenija Prigožina, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

OGLASIO SE ZELENSKI O POGIBIJI PRIGOŽINA: "Svako zna ko je umešan"

Foto: Tanjug/AP

"Nemamo nikakve veze sa tim. Svako zna ko je umešan", rekao je Zelenski novinarima, a prenosi ukrajinska agencija Interfaks.

Ruski zvaničnici saopštili su da su Prigožin i nekoliko njegovih bliskih saradnika bili u privatnom avionu "Embraer Legacy", koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg, a koji se u sredu srušio na severozapadu Rusije.

Svih 10 putnika i članova posade je poginulo. Međutim, smrt šefa Vagnera još nije zvanično potvrđena.

Telegram kanal VČK-OGPU navodi da se pojavio prvi osumnjičeni u slučaju dizanja Prigožinovog aviona u vazduh. Radi se o Prigožinovom ličnom pilotu i bivšem osnivaču MNT Aero (kompanije koja je vlasnik srušenog aviona) Artemu Stepanovu.

Prema pisanju ovog kanala, policija ga ne može pronaći. Imao je pristup avionu, pre eksplozije je otišao na Kamčatkusa suprugom i njenim bratom, gde se „izgubio“.

Jedino što je njegov brat mogao da kaže je da je navodno treći dan na putu i bez komunikacije. Agencije za provođenje zakona aktivno traže Stepanova, ali on možda više nije u Ruskoj Federaciji, navodi kanal.

Ruski portal Cargrad navodi da su pogonuli šef Vagnera i njegov pomoćnih identifikovani.

Izvor iz Cargrada u komisiji Federalne agencije za vazdušni saobraćaj demantovao je informaciju da se vizuelno ne mogu identifikovati tela Prigožina i njegove desne ruke Utkina. Moći. Njihova identifikacija je obavljena prema posebnim znacima, ali će konačnu potvrdu dati genetski pregled.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading