IZA PRIGOŽINOVOG AVIONA NEPOSREDNO PRE PADA VIĐENA DRUGA LETELICA!? Stručnjaci, po putanji poniranja, tvrde da je mlaznjak i pao zbog SPOLJNOG UDARA! (VIDEO)

Autor:

Svet

24.08.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deluje da je sa spoljne strane Prigožinov avion pogodilo nešto što je bilo dovoljno snažno da ošteti kontrolne uređaje njegovog mlaznjak, rekao je poznati analitiča.

IZA PRIGOŽINOVOG AVIONA NEPOSREDNO PRE PADA VIĐENA DRUGA LETELICA!? Stručnjaci, po putanji poniranja, tvrde da je mlaznjak i pao zbog SPOLJNOG UDARA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Telegram/Printscreen

Jevgenij Prigožin, vođa paravojne formacije Vagner, poginuo je juče u padu aviona u ruskoj Tverskoj oblasti, a nastradalo je još devet osoba koje su se sa njim nalazile u avionu.

 

 

I mada još ne postoji zvanična verzija kako je došlo do nesreće, Dajana Megnej, dopisnica Skaj njuza iz Moskve, tvrdi da postoje izveštaji da je iza mlaznjaka u kome se nalazio Prigožin, neposredno pre pada, viđen drugi avion.

Inače, prema zvaničnim izveštajima, Prigožinov avion počeo je naglo da pada 33 minuta nakon poletanja, a profesor Majkl Klark kaže da je izvesno da u avionu nije bilo bombe, što se može viti po putanji po kojoj je avion ponirao.

- Deluje da je sa spoljne strane Prigožinov avion pogodilo nešto što je bilo dovoljno snažno da ošteti kontrolne uređaje njegovog mlaznjaka - rekao je Majkl Klark.

Da Britanci sumnjaju da je Prigožin ubijen, svedoče reči i drugog njihovog analitičara Šon Bela. 

- Avioni obično padaju zbog lošeg vremena, a juče je nad područjem pada bilo vedro vreme.Letelica deluje kao da je u potpunosti bez kontrole, ponire spiralno, iz nje izbija trag nekakvog gasa, što sve ukazuje da je nešto katastrofalno zakazalo tokom leta - kazao je Bel.

Putnici u avionu "Embraer Legacy", koji se srušio u Tverskoj oblasti u Rusiji, bili su povezani sa privatnom vojnom kompanijom Vager, piše moskovski list Izvestija nakon što je ruska Federalna agancija za vazdušni saobraćaj objavila imena putnika.

Prema podacima Rosavijacije, na letu je bilo 10 putnika, uključujući tri člana posade. Ministarstvo za vanredne situacije je saopštilo da su, prema preliminarnim infomacijama, svi poginuli. Na listi putnika bili su Jevgenij Prigožin, vođa "Vagnera", Dmitrij Utkin, Valerij Čekalov, Sergej Propustin, Jevgenij Makarjan, Aleksandar Totmin, Nikolaj Matusejev i tri člana posade.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading