UBIJEN POZNATI POLITIČAR! Prvo atentat na Roberta Fica, a sada i OVO! Opsadno stanje u zemlji (VIDEO)

Autor:

Svet

17.05.2024

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike policijske snage stigle na mesto tragedije

UBIJEN POZNATI POLITIČAR! Prvo atentat na Roberta Fica, a sada i OVO! Opsadno stanje u zemlji (VIDEO)

Foto: Tanjug/TASR via AP/Radovan Stoklasa

U južnomeksičkom gradu La Konkordija, u državi Čijapas, odigrala se tragična pucnjava na predizbornom skupu koja je rezultirala smrću kandidata za gradonačelnika, Lusera Lopeza Maze, kao i još pet osoba.

Pored toga, ranjene su i dve osobe, dok je sukob izbio između naoružanih civila tokom političkog skupa.

Iz kancelarije tužioca saopšteno je da nije poznato da li je Lopez Maza bio meta napada, te da su pucnjave na ulici česta pojava u toj oblasti.

Čijapas - područje sukoba i kontrole narko kartela

Čijapas, koji se nalazi u blizini granice sa Gvatemalom, predstavlja glavnu rutu za krijumčarenje droge i migranata, zbog čega je područje na kojem se često vode borbe za kontrolu.

Dva glavna meksička narko kartela bore se za dominaciju nad ovim područjem, što dodatno doprinosi tenzijama i nasilju u regiji.

Porast nasilja u Čijapasu

Ova tragična pucnjava nije izolovan slučaj nasilja u Čijapasu.

Ranije ove sedmice, 11 ljudi je ubijeno u masovnoj pucnjavi u selu u gradu Čikomuselo, na nekoliko desetina kilometara udaljenosti od La Konkordije.

Ovi događaji ukazuju na alarmantan porast nasilja u ovom području, što predstavlja ozbiljan izazov za lokalne vlasti i bezbednosne institucije.

Uzimajući u obzir navedene činjenice, postaje jasno da je situacija u Čijapasu izuzetno kompleksna i zahteva hitnu reakciju kako bi se suzbilo nasilje i poboljšala bezbednost građana.

Atentat na Roberta Fica

Podsetimo, pre dva dana dogodio se atentat na slovačkog premijera Roberta Fica koji je odmah potom prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici u Slovačkoj.

Atentat je bio neuspešan, a napadač je potom identifikovan kao poznati književnik i pisac Juraj Cintula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading