OVO ĆE BITI TEŠKA SRAMOTA ZA NATO: Rusi će na sajmu Armija 2023 prikazati ZAROBLJENE nemačke Leoparde i američke Bredlije!

Autor:

Svet

14.08.2023

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori će prikazati zarobljenu zapadnu opremu na međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija-2023, piše RIA Novosti.

OVO ĆE BITI TEŠKA SRAMOTA ZA NATO: Rusi će na sajmu Armija 2023 prikazati ZAROBLJENE nemačke Leoparde i američke Bredlije!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

„U okviru foruma planirano je da se prikaže zarobljena oprema NATO, koju su zarobili ruski vojnici tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini“, rekao je izvor.

On je pojasnio da će na izložbi biti predstavljeno nekoliko primeraka zapadnih oklopnih vozila, uključujući i borbena vozila pešadije.

Ruska vojska je u zoni specijalne operacije zarobila, tenkove Leopard i AMKS i borbena vozila pešadije Bredli, navodi RIA Novosti.

U holdingu „ Kompleksi visoke preciznosti “ napominju da su stručnjaci uspeli da se upoznaju sa šest vrsta strane zarobljene opreme.

Prema izvoru RIA Novosti, stručnjaci iz ruske odbrambene industrije su primetili dobru oklopnu zaštitu NATO opreme, ali su skrenuli pažnju na njenu lošu pokretljivost i mogućnost održavanja, kao i prekomernu složenost dizajna i radno intenzivno održavanje.

Vojni forum biće održan u parku Patriota u Kubinki kod Moskve od 14. do 20. avgusta pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading