PRŠTI NA SVE STRANE: Dve osobe poginule u napadima dronova na Belgorodsku i Kursku oblast

Autor:

Svet

11.05.2024

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgorodska i Kurska oblast se nalaze na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom

PRŠTI NA SVE STRANE: Dve osobe poginule u napadima dronova na Belgorodsku i Kursku oblast

Foto: X/ Euan MacDonald/Printscreen

U Belgorodskoj i Kurskoj oblasti dve osobe su poginule u napadima ukrajinskih bespilotnih letelica, saopštile su danas lokalne vlasti.

Načelnik Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov izjavio je da je u napadu Oružanih snaga Ukrajine dronom na kamion koji je stajao pored puta jedan muškarac poginuo, a drugi povređen, preneo je Interfaks.

U napadu ukrajinskog drona na Sudžu poginuo je jedan muškarac, izjavio je načelnik Kurske oblasti Roman Starovojt.

Belgorodska i Kurska oblast se nalaze na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom.

Ruske snage nastavile su danas jurišne operacije u blizini sela Glubokoe u oblasti Harkov, izjavio je izvor iz ukrajinske vojske.

"Neprijatelj je jutros nastavio jurišne operacije u zoni naselja Glubokoe i izveo artiljerijsko granatiranje u pravcu Starice, rekao je neimenovani izvor za ukrajinsku Pravdu. On je dodao da još nema ruskih operacija u pravcu Volčanskog.

Kako je Kijev zvanično saopštio, ruske snage su juče ujutro pokušale da probiju odbrambenu liniju ukrajinske vojske u oblasti Harkova, a za jačanje odbrane na tom sektoru fronta upućene su rezervne jedinice, naveo je Unian.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je prethodno da su ruske trupe pokušale da prošire operacije protiv Ukrajine u oblasti Harkov.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski podneo je sinoć Zelenskom izveštaj o situaciji na frontu, odbrani i jačanju položaja, posebno u Harkovskoj oblasti i na pravcu Časovog Jara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading