BITKA ZA OVAJ GRAD POSTAJE SVE BRUTALNIJA! Lokve krvi na sve strane! Rusi izveli STRAHOVITE udare, upotrebili zastrašujuću bombu! (VIDEO)

Autor:

Svet

22.05.2024

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija u gradu i oko njega je veoma teška

BITKA ZA OVAJ GRAD POSTAJE SVE BRUTALNIJA! Lokve krvi na sve strane! Rusi izveli STRAHOVITE udare, upotrebili zastrašujuću bombu! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/ Hindustan Times

U današnjem ruskom vazdušnom napadu na grad Harkov na severoistoku Ukrajine, najmanje 10 ljudi je ranjeno, a šteta je značajna.

Jedan od objekata koji je pretrpeo ozbiljnu štetu je kafić vlasnika Vahea Ohandžaniana, koji je izjavio da je ostao bez ičega, gledajući razrušeni lokal.

Šteta na zgradama i trolejbusu

Na 12-spratnoj zgradi preko puta kafića, svi prozori su polomljeni, dok je oko 50 metara dalje stajao zeleni trolejbus sa polomljenim prozorima.

Uz trolejbus se nalazila velika lokva krvi na asfaltu. Regionalno tužilaštvo je saopštilo da je vozaču trolejbusa amputirane obe noge, a da je ruska vojska za napad koristila navođenu bombu UMPB D-30 lansiranu iz pogranične oblasti Belgorod.

Reakcija lokalnih zvaničnika

Oleg Sinjehubov, načelnik regionalne vojne administracije Harkova, napisao je da su prema preliminarnim izveštajima korišćene navođene bombe, te da je izbio požar na civilnoj benzinskoj pumpi, dok je kafić pretrpeo oštećenja.

Gradonačelnik Harkova Igor Terehov je putem Telegrama saopštio da je devet osoba ranjeno u napadu, a da je jedna osoba, vozač trolejbusa, u teškom stanju.

Posledice napada

Gradski okrug Ševčenkovski je bio jedno od područja koje je pretrpelo napad, sa oštećenim kućama, prodavnicama, transportom i dečjim igralištima.

Dve eksplozije odjeknule su u Harkovu oko 13.35 sati, prema informacijama Ukrinforma.

Ovaj napad pokazuje ozbiljne posledice po civilno stanovništvo i infrastrukturu Harkova, te se nadamo da će međunarodna zajednica reagovati na ove događaje u cilju zaštite mira i bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading