SVI U MARICU! Policija privela više od 50 demonstranata koji su zviždali premijeru

Autor:

Svet

11.05.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lica sa protesta videla su da nema šale sa organima reda

SVI U MARICU! Policija privela više od 50 demonstranata koji su zviždali premijeru

Foto: printscreen

Policija je privela jutros oko 50 demonstranata koji se protive politici premijera Jermenije Nikole Pašinjana, javili su jermenski mediji.

Kako se navodi, jermenska policija počela je jutros u Jerevanu da privodi učesnike akcija građanske neposlušnosti koji traže ostavku Pašinjana, prenela je ruska agencija Interfaks.

Demonstranti su privedeni i u gradu Ečmijadzinu, gde se grupa demonstranata spremala da dočeka premijera koji treba da poseti jednu od lokalnih škola.

Jermenski nadbiskup Bagrat Galstanjan započeo je 4. maja procesiju iz oblasti Tavuš u Jermeniji i najavio proteste u Jerevanu od 9. maja protiv politike jermenskih vlasti po pitanju razgraničenja sa Azerbejdžanom.

Nadbiskupu su se pridružili poglavari svih eparhija Jermenske crkve koji su započeli procesije iz raznih krajeva Jermenije.

Nadbiskup je ranije na mitingu tražio ostavku Pašinjana.

Kad smo kod premijera države, Rusi su dobili novog.

Državna duma Rusije je na plenarnom sastanku usvojila predlog rezolucije o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera.

Za ovaj predlog glasalo je 375 poslanika, uzdržanih je bilo njih 57, dok nijedan od poslanika nije glasao protiv, prenosi RIA Novosti.

Novi predsednik Vlade mora najkasnije nedelju dana od imenovanja da dostavi predsedniku Rusije predloge o strukturi saveznih organa izvršne vlasti.

U roku od 14 dana, premijer podnosi Državnoj dumi na odobrenje kandidature potpredsednika vlade i saveznih ministara, osim šefova bezbednosnog bloka i Ministarstva spoljnih poslova, za koje važi posebna procedura.

Donji dom parlamenta donosi odluku o kandidatima koje podnosi predsednik vlade najkasnije u roku od nedelju dana. Osobe koje je predložio za funkcije imenuje predsednik Ruske Federacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading