SFEROPULOS PREŽIVEO DRAMU! Novi trener Zvezde Meridianbet DEBITOVAO pobedom! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.10.2023

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su u 4. kolu AdmiralBet ABA lige ekipu FMP u Železniku rezultatom 72:83 (16:21, 17:20, 23:20, 16:22).

SFEROPULOS PREŽIVEO DRAMU! Novi trener Zvezde Meridianbet DEBITOVAO pobedom! (VIDEO)

Foto: Starsport

Novi trener – stare navike! Bolji početak na klupi crveno-belih nije mogao da zamisli Janis Sferopulos, koji je nedavno zamenio Duška Ivanovića i u svom prvom meču na novom poslu upisao trijumf protiv “pantera”, četvrti uzastopni u regionalnom takmičenju za Zvezdu Meridianbet.

Lepše dane najavio je tim s Malog Kalemegdana, koji je i 37. put zaredom savladao rivala iz beogradskog predgrađa, ali uz veoma dosta muka.

Iako su u jednom trenutku imali maksimalnih 12 koševa prednosti (33:45), crveno-beli su morali do kraja da strepe za rezultat kako bi zadržali status nepobedivosti u regionalnom takmičenju, uoči duplog večitog derbija protiv Partizana, u Evroligi i AdmiralBet ABA ligi.

FMP - Crvena zvezda Meridianbet 72:83 (16:21, 17:20, 23:20, 16:22)

DVORANA: U Železniku. Sudije: Igor Dragojević, Aleksandar Milojević, Krešimir Katić.

FMP: Votson 6, Subotić 9, Pavićević 8, Stepanović 15, Voker 17, Šaranović 3, Simović 3, Matović, Vuković, Ašćerić, Luk 3, Beson 8.

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET: Teodosić 11, Hanga 5, Davidovac 10, Mitrović 7, Lazić 3, Nejpir 10, Tobi 9, Bolomboj 1, Ilić 10, Gedraitis 7, Kuzmić, Dos Santos 10.

Uprkos velikoj drami u finišu, koja je dostigla vrhunac izjednačenjem u 35. minutu (65:65). Ipak, trojkom Jaga uspeli su da se odlepe na 70:67, posle čega "panterima", više nije bilo povratka.

Republika

Foto: Starsport

 

Na kraju je bilo ubedljivih +11, trojkom Branka Lazića 83:72, pa su crveno-beli zadržali maksimalan učinak.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde Meridianbet bio je Miloš Teodosić s 11 poena, dok su po 10 dali Dejan Davidovac, Šabaz Nejpir i Dalibor Ilić.

Kod FMP, Vokej je bio najbojli sa 17 poena, dok je Stepanović ubacio dva koša manje.

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

Četvrta četvrtina

U poslednjoj četvrtini, FMP je uspeo da povede trojkom Besona u 33. minutu, posle čega su Zvezdini koševima Mitrovića s “penala” vratili vođstvo na svoju stranu.

Drama je dostigla vrhunac, pa je odgovornost preuzeo Jago Dos Santos i trojkom odveo Zvezdu Meridianbet na 70:67. Sa pet vezanih poena brazilski reprezentativac doneo je crveno-belima osetniju prednost od 72:67, na koju Stefanovićevi izabranici nisu imali odgovor.

Do kraja meča, vođstvo Zvezde Meridianbet je išlo i na 11 koševa viška 72:83, pa su turinski priveli meč kraju

Treća četvrtina

 

 

Mnogo bolje otvorila je Crvena zvezda Meridianbet drugi period igre i u ekspresnom roku koševima Rokasa Gedraitisa stigli do prve dvocifrene prednosti, a već u narednom napadu poenima Dejana Davidovca i do maksimalnih 12 koševa viška (45:33).

Foto: Starsport

 

 

Uspeo je FMP do ulaska u poslednji kvartal da spusti rezultatski zaostatak trojkom Subotića na samo poen minusa (53:54), ali su "panteri" konstantno od starta meča prinuđeni da jure prednost srpskog šampiona.

Revanširao se trojkom Dalibor Ilić (53:57), da bi usledila nova FMP u režiji Džordana Vokera (56:57), međutim, sjajan finiš Jaga dos Santosa, doneo je Zvezdi na kraju vođstvo 61:57, pred poslednjih 10 minuta.

Počelo je drugo poluvreme!

Druga četvrtina

 

 

Zvezda Meridianbet je u drugom kvartalu uspela da se odvoji i serijom 0:5 dođe do osetnije prednosti posle prvog poluvremena (27:35).

Ima razloga novi trener crveno-belih Janis Sferopulos da bude zadovoljan, naročito igrom Adama Hange koji je u ovoj četvrtini "pogurao" svoj tim s pet vezanih koševa.

Republika

Foto: Starsport

 

Uspeli su izabranici grčkog stručnjaka da sačuvaju osama poena do odlaska na poluvreme, a najefikasniji u timu Zvezde Meridianbet je Miloš Teodosić sa sedam koševa.

Prva četvrtina

U prvoj četvrtini odolevali su “panteri”, dok je od uvodnih sedam poena za goste, pet bilo delo Rokasa Gedraitisa.

FMP je zapretio prišavši na 4:5, da bi Zvezda Meridianbet serijom 2:6 otišla na visokih 6:11, što je bio signal da Nenad Stefanović zatraži svoj prvi tajm-aut u ovom meču.

Probudili su se domaći potom i uspeli da se približe na 11:14. Ipak, prvak Srbije je ponovo “dodao gas” i trojkom Teodosića, kao i poenima Dalibora Ilića sa slobodnih bacanja “pobegao” na 14:21, a na prvi mali odmor otišao vođstvom 21:16.

Meč je počeo!

Utakmica uskoro počinje!

PRE UTAKMICE

17.48 - Za razliku od prethodnog meča, u timu nema Nemanje Nedovića, Marka Simonovića i Stefana Lazarevića, ali su se vratili kapiten Branko Lazić i Ognjen Kuzmić.

Trener FMP Nenad Stefanović zna ko je favorit u predstojećem okršaju:

- Čeka nas specifična utakmica protiv ekipe koja je promenila trenera i koja će svakako pokazati određenu reakciju. Nevezano za to reč je o evorligaškom timu i suvišno je pričati o njegovi kvalitetima. Mi se utakmici radujemo, izvanredna prilika za nas da napredujemo. Dobro smo trenirali, verujem u svoju ekipu i verujem da ćemo iz kolo u kolo podizati nivo igre - naglasio je Stefanović.

 

 

17.44 - "Panteri" su u seriji od 36 poraza od Crvene zvezde Meridianbet, poslednji put radovali su se pre 12 godina, bilo je to u maju 2011.

17.41 - Novi šef struke crveno-belih Janis Sferopulos je odradio odmah po dolasku u Srbiju trening s igračima Zveze Meridianbet. Njemu će u narednom periodu pomagati Vasilis Geragotelis, s kojim je već sarađivao tokom protekle decenije u Olimpijakosu iz Pireja i Makabiju iz Tel Aviva.

 

- Vrlo sam počastvovan što sam postao trener Crvene zvezde Meridianbet, za mene je važno da budem deo porodice i ovom prilikom se zahvaljujem gospodinu Čoviću, predsedniku kluba i menadžmentu koji su me doveli ovde. Uzbuđen sam što ću da treniram ovaj tim. Možemo da uspemo, da ostvarimo velike stvari, ali samo zajedno, menadžment, igrači, navijači, koji su neverovatni. Uzbuđen sam i nestrpljiv da krenu utakmice, da izgradimo tim, ali na terenu, tim svakako već imamo i da donesemo uspeh klubu - rekao je Sferopulos u najavi ovog meča.

O samoj utakmici kaže:

- Znamo kako da nastavimo usred sezone, uradićemo dosta stvari, idemo korak po korak, ali najvažnije da igrači shvate šta želim od njih, a da pritom ne trpi naša igra. Najvažnija stvar u ovom trenutku je da tim ostane zajedno, da se bori zajedno i da nastavi zajedno - istakao je grčki stručnjak.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nastavljaju s obavezama u regionalnom takmičenju, a danas ih čeka gostovanje FMP Železniku.

U ovaj duel srpski šampion ulazi sa novim trenerom, pošto je između ovog i prethodnog evroligaškog duela protiv Virtusa, umesto Duška Ivanovića za novog trenera imenovan Janis Sferopulos.

Pokušaće grčki stručnjak da "trgne" ekipu i unese novu energiju, kojom bi tim s Malog Kalemegdana prekinuo seriju negativnih rezultata u Evropi i tri vezana poraza (Žalgiris, Monako, Virtus) u najelitnijem klupskom takmičenju.

Sva dešavanja s ove utakmice pratite uživo na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading