DOBIJAMO NOVOG EVROLIGAŠA: MILIJARDER PRESELIO klub u Dubai!

Autor:

Sport

12.09.2023

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se više radi na ekspanziji košarke.

DOBIJAMO NOVOG EVROLIGAŠA: MILIJARDER  PRESELIO klub u Dubai!

Foto: BC Wolves

Dobro je poznato da Evroliga želi da proširi svoje tržište na Dubai i London. Razlozi su jasni, a oni su isključivo komercijalne prirode. Neobična vest nam dolazi iz Litvanije, pošto je tamošnji klub KK Vulvs iz Viljnusa preselio svoje sedište u Dubai.

Vlasnik Vulvsa Gediminas Zemelis živi na Bliskom istoku, klub je osnovao u sezonu 2022/2023, a već ove godine igraće Evrokup.

 

 

Plan kluba je da što pre obezbedin učešće u Evroligi i ambicije su im najviše. Koliko je ovo ozbiljan projekat govori i to što su investirale i košarkaške veličine kao Jonas Valančijunas i Rimantas Kaukenas.

Plan je za sada da se sve utakmice Evrokupa igraju u Viljnusu, ali da Dubai ostane kao plan za budućnost.

Poznta braća i bivši reprezentativci Litvanije Darijus i Kšištov Lavrinovič su ambasadori tima, a trener je bivši selektor Kestutis Kemzura.

Ostaje da se vidi kakvi će biti sportski rezultati u Evrokupu, ali poznavajući čelnike Evrolige, to je manje bitno.

Ukoliko čelnici najboljeg košarkaškog takmičenja u Evropi procene da je "dobro" za košarku, eto vrlo brzo Vulvsa u Evroligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading