FIBA je odlučila: FMP Meridian naredne sezone učestvuje u Ligi šampiona!

Autor:

Sport

17.06.2022

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne vesti za srpsku košarku stižu svakodnevno.

FIBA je odlučila: FMP Meridian naredne sezone učestvuje u Ligi šampiona!

Foto: aba-liga.com/FMP/Ivica Veselinov

Večeras startuje finalna serija plej-ofa domaćeg košarkaškog takmičenja. U direktnoj borbi za trofej snage će odmeriti ekipe Crvene zvezde i FMP Meridiana, a samo nekoliko sati pred početak premijernog meča finalne serije, iz klub u Železniku stižu fantastične vesti.

Naime, Košarkaški klub FMP Meridian naredne sezone učestvovaće u FIBA Ligi šampiona. Evropska košarkaška federacija je usvojila aplikaciju srpskog kluba za učešće u ovom takmičenju, ali će klub iz Železnika do glavnog žreba morati da stigne kroz kvalifikacije.

Kvalifikacije za ovogodišnju FIBA Ligu šampiona održaće se od 21. do 25. septembra 2022. godine.

Takođe treba napomenuti da će u ovosezonskim kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona učestvovati i ekipa Zlatibora iz Čajetine koja je prethodne sezone stigla do pehara u ABA 2 ligi.

Republika

Foto: Starsport

Dvorana KK FMP Meridian u Železniku

 

Do sada su poznata imena 19 klubova koji će učestvovati u grupnoj fazi ovog takmičenja. U pitanju su turski klubovi Galatasaraj, Darušafaka, Bahčešehir, Pinar Karšijaka i Tofaš, Tenerife iz Španije, francuski Dižon, Po Ortez i Limož, grčka Larisa, Hapoel Holon, italijasnki Dinamo Sasari i Ređina, belgijski Ostende, Nimburk, VEF Riga, Ritas, Voluntari iz Rumunije i najbolja ekipa Republike Srpske Igokea.

Ekipe FMP Meridiana i Zlatibora za sada na spisku potencijalnih rivala u kvalifikacijama imaju ekipe GGMT Beča, Oradee iz Rumunije, bugarskog Balkana, češke Opave, Baken Bersa iz Danske, finskog Karhua, francuskog Strazbura, italijanskog Brindizija, TFT-a iz Skoplja, barskog Mornara, Den Boša, Benfike, Norčepinga, švajcarskog Friburga i Lester Rajdersa iz Velike Britanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading