Iznenađenja nije bilo: Zvezda nastavlja pohod ka novoj šampionskoj tituli! (FOTO)

Autor:

Sport

14.06.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U majstorici polufinalne serije plej-ofa u beogradskom hramu košarke, snege su odmerile ekipe Crvene zvezde i Mege.

Iznenađenja nije bilo: Zvezda nastavlja pohod ka novoj šampionskoj tituli! (FOTO)

Foto: Starsport

Obe ekipe su u prva dva susreta ostvarile trijumfe na domaćem terenu. Nakon uvodnih 114:78 u dovrani "Aleksandar Nikolić" u korist ekipe trenera Dejana Radonjića, Mega je u svojoj dvorani "Mega Factory" u naselju Braće Jerković iznenadila favorita (77:70) i uvela seriju u odlučujući susret.

Ipak, u odlučujućem susretu, pred dobro popunjenim tribinama beogradskog hrama košarke, iznenađenja nije bilo.

Crvena zvezda - Mega 88:66 (26:16, 27:17, 15:12, 20:21)

Republika

Foto: Starsport

Delije su pružile podršku svojim ljubimcima

 

Od samog starta bilo je jasno da aktuleni šampion Srbije i regiona ne želi ništa da prepusti slučaju. Poveli su crveno-beli rezultatom 4:0. Gosti uspevaju da u prvom delu održe rezultatski priključak i takav odnos snaga na terenu trajao je sve do polovine prve četvrtine kada je Mega imala i poen prednosti - 10:11.

Međutim, od tog trenutka crveno-beli preuzimaju sve konce igre u svoje ruke, a prednost je iz minuta u minut rasla. Do kraja uvodnih deset minuta Crvena zvezda serijom 16:5 stiže do prve osetne prednosti - 26:16.

Kako su puleni trenera Dejana Radonjiča okončali prvu četvrtinu, tako su i nastavili i u drugoj. Gosti više od dva i po minuta nisu uspeli da stignu do poena, pa se domaćin ovog susreta odlepio i na 15 poena viška.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Radonjić

 

Kakvu takvu nadu košarkaši Mege imali su do tri minuta pre odlaska na veliki odmor, kada je Crvena zvezda poenima večeras fantastičnog Nikole Kalinića stigla i do magične brojke od 20 poena prednosti. Na kraju, i ovaj period igre crveno-beli rešavaju sa deset poena viška za ukupnih - 53:33.

 

 

Nikakva rezultatska promena nije viđena ni u nastavku meča. Daleko iskusnija i kvalitetnija ekipa je rutinski održavala prednost koja se kretala i do 25 poena viška, pa se u poslednjih deset minuta meča ušlo rezultatom - 68:45.

Republika

Foto: Starsport

Branko Lazić i Nikola Kalinić

 

Pokušali su puleni trenera Vlade Jovanovića da poprave učinak u poslednjoj deonici meča, ali je bilo evidentno da ekipa Mege sa rosterom koji trenutno poseduje, ne predstavlja tim koji može ugroziti srpskog evroligaša.

NAjefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nikola Kalinić sa 21 postignutim poenom, a jedini dvocifren u redovima crveno-belih bio je Ostin Holins sa 17, dok su se u ekipi Mege istakli Ružentsev i Simanić koji su ubacili po 12 poena.

Na kraju, Crvena zvezda je zasluženo ostvarila trijumf i obezbedila direktnu borbu za šampionsku titulu protiv ekipe FMP Meridijan i ostaje da se vidi hoće li u narednim danima Crvena zvezda stići do svoje 22. šampionske titul, ili će ekipa iz Železnika prigrliti istorijski, prvi šampionski pehar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
DOSTOJEVSKI

14.06.2022 18:14

Druga utakmica je bila rezija COVIC - RAZNAT. Njihov scenarij da se da na znacaju takmicenja