Od gotovog veresija: Zvezda gazila Megu, pa doživela šokantan poraz! Finalista će biti odlučen u majstorici!

Autor:

Sport

12.06.2022

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U drugom meču polufinalne serije plej-ofa Košarkaške lige Srbije u dvorani "mega Factory" u naselju Braća Jerković, sastale su se ekipe domaće MEge i Crvene zvezde.

Od gotovog veresija: Zvezda gazila Megu, pa doživela šokantan poraz! Finalista će biti odlučen u majstorici!

Foto: Starsport

U prvom susretu dve ekipe koji je odigran pre dva dana u beogradskom hramu košarke, dvorani "Aleksandar Nikolić", košarkaši Crvene zvezde ostvarili su ubedljiv trijumf rezultatom 114:78, pa se činilo da će i drugi susret biti samo formalnost.

Međutim, tako nisu mislili i mladi košarkaši Mege. Na kraju...

Mega - Crvena zvezda 77:70 (12:22, 14:16, 28:15, 23:17)

Otvorili su košarkaši meč šutem za tri poena i uspeli su da prednost održe do rezultata 5:3 kada je šampion regionalne ABA lige preuzeo konce igre u svoje ruke i serijom 17:1 stigao do prve osetnije prednosti. Tu razliku košarkaši trenera Dejana Radonjića održali su i do prve pauze, pa je nakon uvodnih deset minuta igre na semaforu stajao 12:22.

Tokom druge četvrtine, Crvena zvezda je održavala prednost, a najveću razliku crveno-beli su imali u finišu drugog perioda igre kada je razlika iznosila 15 poena viška. Na "veliki odmor" otišlo se sa prednošću kluba sa Malog Kalamegdana rezultatom - 26:38.

Republika

Foto: Starsport

Ostin Holins nije bio na zapaženom nivou

 

Treća deonica susreta donela je neverovatan preokret. Mega je strpljivom igrom iz minuta u minut smanjivala zaostatak, da bi nakon poena Alekse Uskokovića u poslednjem minutu treće četvrtine stigli i do poena prednosti. Na ovo vođstvo odgovorio je preciznim šutem za tri poena Ognjen Dobrić, ali je u poslednjoj sekundi uzvratio Aleksa Uskoković, nekadašnji košarkaš crveno-belih, pa se u poslednjih deset minuta igre, neočekivano ušlo prednosšću domaćina - 54:53.

Ekipa trenera Vlade Jovanovića na početku poslednjih deset minuta igre stigla je i do maksimalne prednosti od tri poena (56:53), a zatim se ušlo u rezultatsku klackalicu tokom koje su crveno-beli uspevali da održavaju minimalnu prednost. Domaći košarkaši uspeli su da stignu do prednosti na četiri minuta pre kraja meča i uspeli su ti prednost da sačuvaju do samog kraja i načini jedan od najvećih iznenađenja u ovogodišnjem šampionatu - 77:70.

U pobedničkoj ekipi dominirali su Ružentsev sa 23 i Rudan sa 18 postignutih poena (ostvario je i devet ofanzivnih skokova), a zapaženu partiju prikazao je i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Aleksa Uskoković koji je ostvario skor od 14 postignutih poena.

Republika

Foto: Starsport

Stefan Marković, svega dva poena

 

Na drugoj strani u ekipi crveno-belih jedini dvocifreni bili su Luka Mitrović sa 16 i Ognjen Dobrić sa 15 postignutih poena. 

Treba napomenuti da je Crvena zvezda imala katastrofalan šut za tri poena, svega 25% (8/32).

Republika

Foto: Starsport

Luka Mitrović, najefikasniji u ekipi Crvene zvezde

 

O drugom finalisti odlučivaće majstorica koja će se igrati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
NAMESTALJKA ZA SUD

12.06.2022 15:19

Eto zasto svi beze od COVICEVE mantre I NJEGOVIH scenarija I rezija

Danilo NEDIC

12.06.2022 15:23

E u takve REZIJE se ne igra.

Huliganizam I Politika

12.06.2022 15:26

Ovo je sramota sto COVIC radi.