Zvezda demolirala Megu na startu polufinalne serije plej-ofa! Crveno-beli brojali do 114!

Autor:

Sport

10.06.2022

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Startovala je i polufinalna plej-of serija Košarkaške lige Srbije.

Zvezda demolirala Megu na startu polufinalne serije plej-ofa! Crveno-beli brojali do 114!

Foto: Starsport

U dvorani "Aleksandar Nikolić" snage su odmerile ekipe Crvene zvezde i Mege. Nakon ostvarenog trijumfa u regionalnoj ABA ligi, košarkaši Crvene zvezde više nego ubedljivo započeli su i odbranu nacionalne titule.

Crvena zvezda - Mega 114:78 (33:15, 25:24, 31:17, 25:22)

Bolje su crveno-beli ušli u meč pa su već na samo startu stigli do prednosti od pet poena. Međutim, maldi košarkaši Mege uspevaju serijom 7:0 da stignu do rezultatskog preokreta, ali je to suštinski i bilo sve što su u ovom meču učinili. Do kraja prvog perioda igre košarkaši Dejana Radonjića prave seriju 25:5 i već tada je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno.

Pokušavali su gosti u nastavku igre da smanje prednost aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona. Uspevali su da zaostatak svedu i na jednocifren broj, ali je Crvena zvezda uvek imala odgovor, pojačavala igru u defanzivi i "dalekometnom paljbom" zatrpavala koš gostiju koji nisu imali rešenje za takvu igru protivnika. Na "veliki odmor" crveno-beli odlaze 19 poena prednosti - 58:39.

Republika

Foto: Starsport

Ostin Holins

 

U trećoj deonici susreta domaćin je rutinski, ne samo održavao stečenu prednost, već je ona dosegla i čitavih 30 poena - 89:56.

Završnih deset minuta susreta, slobodno se može reći proteklo je u laganom ritmu. Crveno-beli su nošeni hukom navijača sa tribina prikazali atraktivnu igru kojom su oduševili prisutne navijače. Na kraju - 114:78.

Foto: Starsport

Eron Vajt

Kada je reč o košgeterskom učinku, najjefikaniji igrač meča bio je Nikola Ivanović sa 25 postignutih poena, Ognjen Dobrić je postigao 16, dok su se Ostin Holins i Stefan Marković zaustavili na 14 poena.

U poraženoj ekipi Ružentsev je zabeležio 16 poena, dok je poen manje zabeležio Boriša Simanić.

Drugi meč polufinalne serije između Crvene zvezde i Mege, na programu je u nedelju 12. juna sa početkom od 12 časova u dvorani "Mega fektori".

Foto: printscreen/livestats

KK Crvena zvezda

Foto: printscreen/livestats

KK Mega

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading