Zašto Zvezda nije obrisana iz članstva KSS-a? Bukti novi košarkaški rat, Večiti ponovo u klinču!

Autor:

Sport

10.06.2022

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova bura potresa srpsku košarku.

Zašto Zvezda nije obrisana iz članstva KSS-a? Bukti novi košarkaški rat, Večiti ponovo u klinču!

Foto: Starsport

Košarkaški klub Partizan odustao je od učešća u plej-ofu Košarkaške lige Srbije što je i definitivno dovelo do velikih potresa u sprskom košarkaškom sportu.

Čelnici Košarkaškog saveza Srbije već su se oglasili i istakli da će se klub iz Humske, izvesno je, naći pred određenim sankcijama, a prema ranije utvrđenim propozicijama, crno-belima preti izbacivanje u takmičenje dva ranga niže.

Navedenom problematikom, bavili su se i novinati TV Partizan i tim povodom su izdali saopštenje u kojem direktno udaraju na Večitog rivala, KK Crvana zvezda, a koje prenosimo u celosti:

- Oni koji sada pišu kako bi Partizan trebalo da bude izbačen u niži rang takmičenja ukoliko odluči da ipak ne igra KLS, pozivajući se na nekakve propozicije, trebalo bi da odgovore kako je moguće da je Crvena zvezda uopšte član KLS-a i KSS-a? Crvena zvezda se 2011.-2015. nije takmičila, a svoj brend je ustupila FMP-u, koji je nastupao pod nazivom Crvena zvezda Beograd/Diva/Telekom.

Prema Statutu KSS (član 23), nakon dve sezone netakmičenja, originalna Zvezda je trebalo da bude OBRISANA iz članstva u Savezu, čime bi izgubila prava u svim nacionalnim takmičenjima. Umesto toga, KSS je 2015. dozvolio da originalna Zvezda zauzme mesto u svim takmičenjima koje je imao preimenovani FMP, koji je ponovo promenio svoj naziv u KK ILR i prestao da se takmiči. Apsurdno, nakon isteka dve sezone, KSS je 2017. stavio ILR na listu klubova koje izbacuje iz svog članstva zbog netakmičenja, u skladu sa Statutom. Zašto isto nije primenjeno na originalnu Zvezdu?!

Zanimljivo, odluku o promeni naziva Crvene zvezde Telekom u KK ILR 2015. potpisao je advokat Zoran Tošković, svojevremeno predsednik novog FMP-a (bivši Radnički basket), član upravnog odbora Crvene zvezde Beograd (bivši FMP) i pravni zastupnik reinkarnirane originalne Zvezde u KS Beograda i nekoliko sudskih sporova. Da li je ovakav očigledan sukob interesa u skladu sa propozicijama? Ili će i u KLS-u, kao u ABA čitave godine, pravnim sabotažama sprečiti da to pitanje reši sud? - pitaju se novinari crno-bele televizije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by pbg.tv 📺⚫⚪ (@pbg.tv)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
GP

12.06.2022 12:53

Dobro bre, ko je sada ova tzv zvezda? Da li je FMP ili ILR? Jasno je samo da to nije onaj nas veciti rival crvena zvezda.

Coa

02.11.2022 20:43

@GP - Moracu da te razocaram ali ova Zvezda danas je ista ona iz 1945...

Moravac

15.06.2022 09:08

Od onog tzv duela coravog kklopa iz železnika sa Duletom oni rade sta hoće a kako prolaze u evropi vidi se, coravi im kaže da je uspeh 14 mesto i njima sve ok