Delije su znale da proslave: Kada su se ispred beogradskog hrama košarke pojavili košarkaši crveno-belih, usledila je prava ludnica! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.06.2022

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Regionalna košarka dobila je novog/starog šampiona.

Delije su znale da proslave: Kada su se ispred beogradskog hrama košarke pojavili košarkaši crveno-belih, usledila je prava ludnica! (VIDEO)

Foto: Insagram/crvenazvezdakk

Nakon pet mečeva u finalnoj seriji regionalne ABA lige, košarkaši Crvene zvezde stigli su do šestog prstena i novog učešća u elitnom evropskom takmičenju za sezonu 2022/23.

Mnogo toga nesportskog događalo se tokom borbi za trofej, a sam podatak da je sinoćni susret trajao puna tri i po sata, da su ga obeležili incidentni, povlačenja sudija u svlačionicu, pražnjenje tribina, govori samo o tenzijama koje vladaju u srpskoj košarci barem kada sz Večiti rivali u pitanju.

Na kraju je Crvena zvezda trijumfovala rezultatom 80:77 i slavlje, bez obzira što najvatrenije pristalice kluba sa Malog Kalamegdana, nisu bile prisutne na tribinama beogradskog hrama košarke, moglo je da počne.

Puleni trenera Dejana Radonjića, nakon slavlja na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić", priključili su se svojim navijačima koji su podno kapija nekadašnje dvorane "Pionir" čekali svoje ljubimce, a kada su se igrači Crvene zvezde pojavili ispred hale usledilo je zajedničko slavlje.

 

 

Jedan od najiskusnijih Marko Simonović zapalio je baklju, dok su Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić i Stefan Lazarević vodili navijanje. Jedan od najsrećnijih tokom slavlja bio je i Nikola Kalinić.

 

 

Košarkaši Crvene zvezde stigli su do ukupno šestog pehara u regionalnom takmičenju. Prvi put su crveno-beli do zvanja najbolje ekipe na eks-Ju prostoru stigli u sezoni 2014/15 i suvereni su vladari ovih područja ne računajući sezone 2017/18 kada je podgorička Budućnost prekinula dominaciju ekipa sa Malog Kalemegdana i sezone 2019/20 kada jadranska liga, usled svetske pandemije virusa COVID-19 nije dočekala svoju završnicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading