Došli na svadbu iz Minhena, a vraćaju sina u sanduku! (FOTO)

Autor:

Hronika

07.06.2022

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Jovanović povela Damjana (3) iz Nemačke da budu gosti na venčanju, a mališana na ulici usmrtio BMW koji je vozio O. M. (17)

Došli na svadbu iz Minhena, a vraćaju sina u sanduku! (FOTO)

Foto: ST/N. PANČIĆ

Dečak star tri i po godine Damjan Jovanović poginuo je u nedelju po podne pred očima oca Veljka i tetke Vladane, istrčavši s dečjeg igrališta na ulicu pred točkove BMW, u selu Kupinovo.

Danak neiskustvu skupo je platio i Ognjen M., koji je s probnom vozačkom dozvolom seo u očev auto i pokosio dete, koje nije video.

Ekipa Republike posetila je porodicu poginulog deteta i u njihovom dvorištu zatekla uplakane žene i muškarce koji su šapatom razgovarali s tečom. I nas je sreo i ispričao nam kako je došlo do tragedije, te da roditelji dečaka, tetka i baka, nakljukani lekovima, trenutno spavaju u kući i da im treba mir uprkos tome što prijatelji i familija dolaze da bi im bili podrška u ovom teškom momentu.

Foto: Privatna arhiva

Stradali dečačić Damjan u očevom naručju sa najbližima iz vremena porodične sreće

 - Damjan je pre nekoliko dana došao u Srbiju iz Nemačke na odmor sa starijim bratom Lukom (10) majkom Melanijom i ocem Veljkom. Planirali su da ostanu dve nedelje. U subotu su bili na kumovoj svadbi jer su tako uklopili odmor da stignu i na to veselje. Dok se Melanija odmarala kod kuće, Damjan je s ocem, tetkom i sestrom od tetke bio u parku, kad je iznenada izleteo pred kola. Sad čujem da deca pričaju kako je video psa na drugoj strani ulice. On je, inače, imao foru da zbriše, da šmugne negde roditeljima jer je bio baš živ dečak, veseo i nije ga držalo mesto. Takoreći je iz ruku oca krenuo na jednu, pa na drugu stranu i pobegao na ulicu. I samo se čuo udarac. On je pao u nesvest, krvi nije bilo. Došlo je do unutrašnjeg krvarenja. Otac ga je zgrabio i stavio u auto i pojurio ka ambulanti - prepričao je teča Đorđe za Republiku.

Dečaku nije bilo pomoći uprkos tome što je Hitna pomoć stigla vrlo brzo iz pravca u kom ga je otac vozio.

- Doktorka je na licu mesta počela sa reanimacijom i 40 minuta se lavovski borila za njegov život. Mi najbliži iz porodice stigli smo do ambulantnih kola čim smo čuli i čekali na rubu strpljenja da dođu lepe vesti, ali nije ih bilo do kraja, kada su stigle najcrnje. Lekari su izašli iz vozila i izjavili saučešće roditeljima. Tu strahotnu sliku neću moći da izbrišem iz glave - kad roditelje nismo mogli da odvojimo od mrtvog sina - kazao je teča i sam na ivici suza.

Dalje nam je pričao da je dečakov otac dobar čovek i da nije ničim zaslužio tragediju od koje se nikad ne oporavlja.

- Otac mu je bio sportista i profesionalno je igrao fudbal u Srbiji, dok nije otišao trbuhom za kruhom. Čovek je skroz na mestu, bez poroka i sa zdravim rezonima. U Minhenu je upoznao suprugu Melaniju i s njom dobio prvo Luku, pa Damjana i stvorio neki život. Voleli su da dođu u Srbiju i njegovo rodno Kupinovo i dva tri puta godišnje dolazili su na odmor ovde. Sada im se više neće militi ni da dođu - zaključuje teča stradalog mališana.

Vozač otrčao kući posle udesa plačući

U Kupinovu muk po čitavom selu jer, osim deteta, kažu, žale i mladića koji ga je ubio kolima.

- Nije divljao, ali jeste voleo da malo brže vozi. Kad je udario dete, izašao je iz kola i otišao kući jako plačući. Nikako nije mogao da se smiri jer je doživeo veliki šok kad je shvatio da je usmrtio dečaka. I njegovi roditelji su kukali na ulici - rekli su za Republiku dečaci koje smo zatekli u parku u kojem se mališan igrao pre nego što je doživeo nesreću.

Seosko domaćinstvo mladića kojeg je policija odvela prekjuče bilo je juče zatvoreno i niko nam nije otvorio, a komšije kažu da je čitava porodica u žalosti i veruju da se neće lako oporaviti. 

Nebezbedno dečje igralište

Teča stradalog dečaka kaže da je na policiji da ispita okolnosti vožnje mladića koji je imao probnu vozačku, a koji će za dve nedelje postati punoletan, ali ističe da je ključni problem sela i to što dečji park nije obezbeđen nikakvom ogradom i što se do njega stiže prometnom ulicom bez trotoara.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Mesto gde je Damjan nastradao

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading