NBA: Dončićev rekord karijere! Šampion poražen u Arizoni!

Autor:

Sport

11.02.2022

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U danu kada su košarkaši Dalasa ostali bez Kristapsa Porzingisa, jedan igrač sa eks-Ju prostora obeležio je noć u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

NBA: Dončićev rekord karijere! Šampion poražen u Arizoni!

Foto: Tanjug/AP

Naime, u pobedi košarkaša Dalasa nad ekipom LA Klipersa rezultatom 112:105, slovenački reprezentativac Luka Dončić, učestvovao je sa čak 51 postignutim poenom. 

U rekord NBA karijere dvadesetdvogodišnjeg košarka, posebno se ističe prvi period igre u kojem je Dončić ubacio neverovatnih 28 poena.

 

 

Ipak Dončićeva partija nije donela glat pobedu Mevsima. Klipersi su bili na dva razlike u poslednjoj četvrtini kada je Luka ponovo ušao u igru. Imao je nekoliko poena, dobrih poteza ali i pomoć saigrača koji su uspeli da odbiju napad Klipersa i da tako osiguraju pobedu Dalasa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rekord karijere - Luka Dončić

 

Osim Luke dvocifreni su bili Fini Smit sa 12 i Bulok i Branson sa po 11 poena. Boban Marjanović je sedeo na klupi. Kod Klipersa je Markus Moris imao 21 poen.

 

 

Od ostalih odigranih mečeva treba izdvojiti reprizu prošlosezonskog NBA finala u kojem su se sastale ekipe Finiksa i Milvokija. Ovoga puta ekipa iz Arizone deklasirala je zvaničnog šampiona rezultatom 131:107, a posebno su se istakli Deandre Ejton sa 27 poena i Kris Pol koji je imao 17 poena i 19 asistencija.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati:

Detroit - Memfis 107:132

Nju Orleans - Majami 97:112

Vašington - Bruklin 113:112

Hjuston - Toronto 120:139

Golden Stejt - Nju Jork 114:116

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading