U SUSRET DERBIJU: Evo kako je Partizan dobio nadimak ‘Parni valjak!’ (VIDEO)

Autor:

Sport

16.04.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kobni dan za ‘crveno-bele’.

U SUSRET DERBIJU: Evo kako je Partizan dobio nadimak ‘Parni valjak!’ (VIDEO)

Foto: Starsport

U subotu od 17 časova cela Srbija staje, jer se igra utakmica koja ćitavu državu razdvaja na dva dela tj  dve boje. Poprište događanja biće Topčidersko brdo i stadion Rajko Mitić gde će Crvena zvezda i Partizan odigrati 173. večiti derbi u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije. Za mnoge je ovo praznik fudbala i uvek se sa velikom željom iščekuje ovaj susret.

Ovaj meč uvek donosi uzbuđenja, a to posebno začine najvatrenije pristalice, odnosno sa jedne strane Grobari, a sa druge Delije, Naravno, najbolje je kada prođe bez incidenata, ali uvek čarki pred derbi mora da budu, jer je to ono što čini ovu utakmicu još zanimljivijom. 

 

U prošlosti su ova dva tima odigrala mnoštvo istorisjkih susreta, ali onaj koji će crno-beloj strani ostati u sećanju jeste onaj koji se odigrao 6. decembra 1953. godine. Crvena zvezda je ugostila Partizan na tadašnjem stadionu JNA pošto se Marakana još uvek tada nije napravila u 13. večitom derbiju.

 

Crno-beli su ostvarili ubedljivo pobedu od 7:1 i to sigurno nijedan navijač ili igrač iz Ljutice Bogdana ne želi da upamti, a  Partizan je tada dobio nadimak ‘Parni valja’ koji se koristi i dan danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading