SUDIJE VELIKOG SRCA:Nova humanitarna akcija fudbalskih arbitara iz grada na Kolubari!

Autor:

Sport

27.11.2023

17:10 >> 18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje fudbalskih sudija Valjeva još jednom je pokazalo svoje veliko srce.

SUDIJE VELIKOG SRCA:Nova humanitarna akcija fudbalskih arbitara iz grada na Kolubari!

Foto: printscreen

Delioci pravde iz grada na Kolubari u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu ponovo su se angažovali da pomognu najugroženijim sugrađanima organizujući drugu godinu uzastopno Humanitarni turnir u organizaciji fudbalskih sudija.

Jednodnevni turnir biće održan u valjevskom Omni centru u nedelju 10. decembra sa početkom u 13 časova.

- Prošle godine smo u udruženju odlučili da se posvetimo i humanitarnom radu. Tri puta smo organiozovano učestvovali u dobrovoljnom davanju krvi i organizovali desetak humanitarnih akcija, među kojima je bio i prvi Humanitarni turnir koji je organizovan krajem godine. I ove godine smo odlučili da nastavimo sa tom praksom i 10. decembra ćemo organizovati drugi po redu turnir, a prihode ćemo preko centra za Socijalni rad uputiti porodici Milivojević i maloj Stani, devojčici sa posebnim potrebama koja raste uz svoju baku - rekao je za Republiku Vladimir Nikolić, predsednik Udruženja fudbalskih sudija Valjeva.
Republika

Foto: printscreen

Veliko srce - Vladimir Nikolić

 


Sudijska organizacija je zbog svoje aktivnosti u pomoći najugroženijim u martu ove godine dobila i priznanje grada Valjeva za oblast socijalna zaštita i humanitarni rad. Podsećamo delioci pravde sa travnatih terena su između ostalog pomogli porodici Prodanović, samohranom ocu koji živi sa troje dece, a prihodi od prvog turnira otišli su za lečenje Milivoja i Jasne Marković, oca i ćerke iz sela Donja Bukovica koji boluju od opake bolesti.

Ovogodišnji turnir će biti masovniji od prethodnog, kaže nam Vladimir Nikolić.


- Prošle godine smo imali 21 ekipu iz isto toliko gradova, a ove će učestvovati 27 timova iz 26 saveza, pošto će iz Valjeva biti dve ekipe.  prihod bice prosledjen porodici Milivojevic i maloj Stani koja je sa posebnim potrebama . Pravo ucešca na turniru imaju sve SSOS iz Srbije. Učesće je uzelo 26 sudijskih organizacija, od Novog Pazara, Čačka, Užica, Kraljeva, preko Lazarevca, Obrenovca, sve do Sremske Mitrovice, Niša i Zrenjanina. Takođe, za razliku od prošlogodišnjeg turnira ovog puta su predviđene i simbolične nagrade u vidu majica koje je obezbedio Fudbalski savez regiona zapadne Srbije. Majce će biti crvene, plave i bele, u bojama srpske trobojke, a na svakoj će napred pisati Fudbalski savez regiona zapadne Srbije, a na leđima će stajati Fudbalske sudije - kazao je Vladimir Nikolić.


On je naglasio da je ova sportska manifestacija, pored svog humanitarnog i sportskog karaktera, ima za cilj i druženje učesnika i posetilaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading