LOŠE MU SE PIŠE: Dejo pada kao Al Kapone!

Autor:

Sport

18.03.2022

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alfons Gabrijel Kapone, poznatiji kao Al Kapone, 1931. uhapšen je zbog utaje poreza i osuđen na 11 godina zatvora. To je označilo kraj njegove imperije kriminala, koja spada u rang najozloglašenijih u Americi. Devet decenija kasnije vladavina Dejana Savićevića fudbalom u Crnoj Gori mogla bi da se završi zbog istog prekršaja.

LOŠE MU SE PIŠE: Dejo pada kao Al Kapone!

Foto: Starsport

Dejan Savićević

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici vodi istražni postupak u dva predmeta protiv legendarnog fudbalera Crvene zvezde i Milana. Jedan na osnovu prijave fudbalskog sudije Milete Šćepanovića za falsifikovanje potpisa, a drugi po anonimnoj prijavi za delo utaje poreza i doprinosa.

- Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je 17. januara ove godine podneta krivična prijava od Milete Šćepanovića (fudbalski sudija) protiv Dejana Savićevića, predsednika Fudbalskog saveza Crne Gore, i Radojice Kruščića, predsednika Sudijske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore, za krivično delo falsifikovanje isprave. Takođe, ovom tužilaštvu je 3. februara ove godine podneta i anonimna prijava protiv predsednika Fudbalskog saveza Crne Gore, prema kojoj je formiran krivični predmet radi utvrđivanja osnova sumnje da je učinjeno krivično delo utaja poreza i doprinosa - saopštio je za portal PRESS Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Republika

Foto: e-stock/P. JOVANOVIĆ

On je dodao da se za oba predmeta prikupljaju dokazi i podaci.

- U oba predmeta je u toku istražni postupak, u okviru kojeg se prikupljaju dokazi, podaci i obaveštenja potrebna za donošenje odluke, posredstvom Uprave policije i od Uprave prihoda i carina.

Prema krivičnom zakoniku Crne Gore, predviđena kazna za utaju sume veće od 3.000 evra iznosi od godinu do šest godina zatvora. U slučaju da je iznos veći od 30.000 evra, kazna je od godinu do osam godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading