GROBARI U TOTALNOM TRANSU: Partizan suvereno DOMINIRA u svim sportovima!

Autor:

Sport

30.10.2021

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se po jutru dan poznaje, grobari bi na proleće mogli da slave titule u gotovo svim najvažnijim ekipnim sportovima u Srbiji, budući da u dosadašnjem delu sezone sekcije JSD Partizan dominiraju nad Crvenom zvezdom gde god stignu.

Republika

Foto: Starsport

Navijači Partizana

Trava, parket, voda, crno-belima je svejedno, pa su na tabeli ispred večitog rivala u četiri od pet glavnih sportova, a poravnati su u odbojci, uz napomenu da je u nedavnom večitom derbiju "parni valjak" slavio u Šumicama sa 3:1.

Zvezda je vladala srpskim fudbalom u prethodne četiri sezone, ali je tim Aleksandra Stanojevića na pravom putu da pehar prvaka preseli u Humsku. Partizan je lider Superlige s osam bodova više i utakmicom više u odnosu na komšije iz Ljutice Bogdana, a prvi od tri garantovana večita derbija završen je 1:1. Preostala dva su tek u prolećnom delu sezone, pa teoretski crveno-beli sa svim pobedama do kraja mogu da prestignu crno-bele.

Košarkaši Partizana sa sedam bivših NBA igrača gaze sve redom na startu sezone u regionalnoj ABA ligi, gde imaju savršenih 5-0, pa su na dobrom putu da pokore Jadran prvi put posle 2013. i vrate se u Evroligu. Prvi večiti derbi u igri pod obručima čeka nas 14. novembra u Pioniru, pa deluje da bi Zvezda porazom debelo zaostala u ovoj, za nju turbulentnoj, sezoni.

Rukometaši Partizana imaju svih šest pobeda u B grupi ARKUS lige i boriće se za titulu, dok su crveno-beli već doživeli tri poraza u, istini za volju, jačoj A grupi šampionata. Propozicije su takve da su večiti derbiji mogući tek u plej-ofu, odnosno ako se Zvezda domogne prve četiri pozicije u svojoj grupi, što će biti vraški teško.

Odbojkaši večitih su u Superligi poravnati sa skorom 3-1, uz važnu napomenu da je "parni valjak" pre šest dana slavio u Šumicama sa 3:1. Do kraja sezone biće i te kako zanimljiva borba za titulu.

Kada je o vaterpolu reč, silno pojačani Partizan gazi u nikad jačem prvenstvu sa maksimalnih 4-0, dok komšije već zaostaju. Tačno je da je sedmostruki prvak Evrope imao lakši raspored do sad, a ko je gde savršeno ćemo videti u derbiju 6. novembra na Dorćolu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading