MOMCI, HRABRO, RUMUNI MORAJU PASTI: Zvezda igra MEČ SEZONE protiv Kluža na Marakani!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

17.08.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo hrabro i bez straha, Rumuni moraju pasti! To je svojim igračima, ali i svima kojima su crveno-beli u srcu, poručio trener Crvene zvezde Dejan Stanković pred večerašnji (21.00, RTS 1) prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv Kluža na Marakani.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Stanković

RAZLIKA U PREMIJAMA

Nakon eliminacije od Šerifa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, crveno-beli su ostali bez direktnog plasmana u Ligu Evrope, ali ga mogu obezbediti protiv Rumuna, baš kao i zagarantovanih 8,63 miliona evra, koji bi, bez sumnje, srpskom šampionu doneli određenu finansijsku stabilnost. U slučaju da se ponovi bledo izdanje, kao u dvomeču sa Moldavcima, Zvezda će na jesen igrati u grupnoj fazi novoformirane Lige konferencija za koju UEFA nagrađuje učesnike sa skromnih 2.940.000 evra. Zato je motiv još jači, a reči šefa struke dobijaju na snazi.

- Ja i dalje ostajem pri tome što sam rekao, ako dozvoliš talentovanoj i brzoj ekipi da igra s loptom, onda to može da bude problem. Protiv Šerifa na Marakani se nismo ništa pitali u prvih pola sata. Ove dve utakmice su za prolazak, da li će biti lepo ili ružno, ne zanima me, samo da prođemo. Svima nam mnogo znači, klubu, navijačima, ekipi. Nema straha, već ima samo odgovornosti prema ovom dresu - rekao je Stanković.

FALKO POVREĐEN

Aleksandar Dragović, najzvučnije pojačanje Zvezde u tekućem prelaznom roku, obeležiće večeras jubilej 100. meč u evrokupovima na klupskom nivou, dok, s druge strane, Stanković jedino neće moći da računa na Filipa Falka zbog povrede butnog mišića.

Republika

Foto: Starsport

 

- Dragović je neko ko je doneo iskustvo, njegova volja i želja da pokida sve je neverovatna. Tako je iz utakmice u utakmicu. Teško mu je palo ovo protiv Šerifa, ali sad će se videti jačina kompletne grupe jer igrati grupnu fazu Lige Evrope je značajan uspeh za čitav klub - ističe šef struke Crvene zvezde i dodaje:

- Imamo problem sa Falkom. U pitanju je istegnuće mišića. Ostali su u stroju.

Srpski dželat ne igra

Prvi stepenik Klužu na evropskom putu bio je banjalučki Borac. Nakon poraza od 3:1 u Rumuniji, sve do 118. minuta u revašu Borac je vodio sa 2:0 i imao penale u džepu, a onda je na scenu stupio Aleksandru Ćipriju i iz slobodnjaka doneo svom timu plasman u narednu rundu. Upravo Ćipriju, možda najbolji igrač Kluža, i Klaudiju Petrila neće igrati u prvom meču na Marakani zbog povreda koje su zaradili u prvenstvenom meču sa Farulom u subotu.

Bilans s Rumunima

1970. C. zvezda - UTA Arad 3:0

1970.  UTA Arad - C. zvezda 1:3

1975.  U. Krajova - C. zvezda 1:3

1975.  C. zvezda - U. Krajova 1:1

2021. C. zvezda - Arges 3:0

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading