DELIJE SE POHVALILE NOVIM TROFEJOM! Obeležje navijača Galatasaraja završilo NA SEVERU!

Autor: V. Z.

Sport

13.05.2024

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haraju Evropom.

DELIJE SE POHVALILE NOVIM TROFEJOM! Obeležje navijača Galatasaraja završilo NA SEVERU!

Foto: telegram/delije sever

Navijači Crvene zvezde, popularne Delije, poslednjih godina predstavljaju strah i trepet za navijačke grupe širom Evrope. Teško onima koji se njima zamere...

Poslednji u nizu navijačkih trofeja koji je završio na severu Marakane kao plen jeste obeležje navijača Galatasaraja. U pitanju je bubanj pristalica turskog kluba koji je bio izložen na ogradi tribine sa najvatrenijim pristalicama crveno-belih u duelu sa Radničkim 1923 u nedelju.

Foto: telegram/delije sever

 

Inače, navijači Galate zakleti su neprijatelji Delija. Mržnja datira još od 2014. godine i stravičnog događaja u Istanbulu kada je ubijen jedan od viđenijih pripadnika podgrupe Brigate - Marko Ivković Jagoda. Tada su zvezdaši otputovali na Bosfor na utakmicu košarkaškog kluba, usledila je velika tuča ispred dvorane "Sinan Erden", a Ivković je stradao o rana zadobijenih nožem.

To nije pokolebalo Delije, naprotiv, jer, čini se, da od tada počinje njihov meteorski uspon u navijačkom svetu. Samo poslednjih nekoliko godina, žrtve njihovih gerilskih akcija bile su pristalice Rome, Ferencvaroša, Bosne i Hercegovine i drugi. Takođe, ovo nije prvi put da su Zvezdini navijači obesčastili Turke. Sredinom 2018. godine, Galatasaraj je igrao košarkašku utakmicu Evrokupa u Ulmu, a Delije su uspele da im oduzmu nekoliko zastava najjače grupe na tribini - Ultra Arslan. Slavodobitno su ih istakli u Pioniru upravo u meču protiv Galate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading