ON JE KOSTU KECMANOVIĆA UČIO DA PUCA! Prvo pojavljivanje instruktora i vlasnika streljane na suđenju - Ratko se žalio sudiji na OVO! (FOTO)

Autor:

Hronika

29.01.2024

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preti im kazna zatvora od po tri godine.

ON JE KOSTU KECMANOVIĆA UČIO DA PUCA! Prvo pojavljivanje instruktora i vlasnika streljane na suđenju - Ratko se žalio sudiji na OVO! (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić, Republika, Facebook

Pred Višim sudom u Beogradu, danas je počelo suđenja ocu i majci dečaka ubice Koste Kecmanovića koji je 3. maja 2023. godine izvršio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", uzrokujući smrt devetoro dece i čuvara škole.

Sudjenje je, osim za danas, zakazano i za sutra 30. januar.

Pored oca Vladimira Kecmanovića i majke Miljane Kecmanović, optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko Ivanović i instruktor u tom klubu Nemanja Marinković.

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, trećeoptuženi Ratko Ivanović, vlasnik streljane, odmah se požalio sudiji da ne čuje ništa i da je gluv, te mu odjekuje sve što se izrekne na suđenju. Sudija je istakao da će za ovaj problem naći rešenje.

Foto: Republika.rs

Ratko Ivanović

Na suđenje je kako je bio i u obavezi stigao i optuženi za davanje lažnog iskaza instruktor u strljani, Nemanja Marinković kao četvrtooptuženi.

Republika

Foto: Republika.rs

Nemanja M.

Podsećamo, reporter Republike je na licu mesta i kako javlja, Miljana Kecmanović je u Sud ušla nasmejana i sređena. Ispred sudnice su bili i roditelji žrtava, vidno emotivno istrošeni.

Miljana je, kada je ugledala supruga, poletela Vladimiru u zagrljaj i oboje su plakali.

Pretres je na samom početku prekinut jer je tužilaštvo zatražilo da se isključi javnost kako bi se zaštitili maloletnici.

Podsećamo, optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu Kecmanović na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka Ivanović i instruktora u tom klubu Nemanju Marinković predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti  za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu, što očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao bezbedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je navedeno, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko Ivanović i instruktor u tom klubu Nemanja Marinković.

Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova porodice ubijenih, a za naknadu nematerijalne štete usled smrti bliskog lica.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ime

29.01.2024 19:40

Nije mi jasno zasto je javnost iskljucena da bi se zastitili maloletnici, ako moze neko.da mi.objasni?