DAČIĆ POSETIO IZBODENOG POLICAJCA NA DUŽNOSTI! Zadobio teške povrede! (FOTO)

Autor:

Hronika

11.05.2024

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Dačić je podsetio na složenost policijske profesije i opasnosti kojima su policajci svakodnevno izloženi.

DAČIĆ POSETIO IZBODENOG POLICAJCA NA DUŽNOSTI! Zadobio teške povrede! (FOTO)

Foto: MUP

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je danas na Vojnomedicinskoj akademiji saobraćajnog policajca Aleksandra Stojanovića koji je teško povređen na dužnosti i naglasio da će se kao ministar maksimalno zalagati za jačanje bezbednosti policijskih službenika što istovremeno iziskuje i strožu kaznenu politiku prema onima koji napadnu policajca. 

Poželevši policajcu brz oporavak, ministar Dačić je podsetio na složenost policijske profesije i opasnosti kojima su policajci svakodnevno izloženi  čuvajući bezbednost građana Srbije, neretko ugrožavajući i ličnu o čemu govori da je od 2021. godine jedan policajac izgubio život, a 838 policijskih službenika povređeno, od kojih je 117 pripadnika saobraćajne policije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Mi smo u poslednja tri dana imali dva slučaja gde su pripadnici saobraćajne policije teško povređeni prilikom obavljanja svojih dužnosti, a noćas se desio još jedan incident i napad na službeno lice kada je uboden u ruku pripadnik Interventne jedinice u Beogradu - istakao je ministar Dačić.

On je dodao da ovakvi slučajevi stavljaju u prvi plan potrebu za unapređenjem bezbednosti policijskih službenika. 

- Zato je bitno da se osiguraju najviši mogući kriterijumi za bezbednost policijskih službenika, a istovremeno da budu najstrože sankcije za sve one koji ugrožavaju živote policajaca. Njihov zadatak je da osiguraju bezbednost građana i zato svi treba da im pruže maksimalnu podršku i ne sme da se dozvoli bilo kakav napad na policiju - istakao je ministar Dačić.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading