"DOKTOR JE ZVAO JEDNOG PO JEDNOG RODITELJA DA SAOPŠTI DA SU NAM DECA UMRLA": Otac tragično ubijenog Lazara opisao horor u Malom Orašju - "Našao sam Lazu, držao sam ga za ruke.."

Autor:

Hronika

11.05.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Urošu Blažiću se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

"DOKTOR JE ZVAO JEDNOG PO JEDNOG RODITELJA DA SAOPŠTI DA SU NAM DECA UMRLA": Otac tragično ubijenog Lazara opisao horor u Malom Orašju - "Našao sam Lazu, držao sam ga za ruke.."

Foto: ST/Nikola Mutić, Privatna arhiva, Facebook

U masakru Uroša Blažića prošlog 4. maja, oko 11 sati uveče, ubijeno je devetoro mladih iz Dubone i Malog Orašja i 12 ranjeno. Oko desetoro njih je pukom srećom izbeglo smrtonosne hice iz Blažićevog oružja.

On je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25). 

Milan Milovanović, otac ubijenog Lazara Milovanovića (19) kroz suze je pričao o masakru u Malom Orašju. On se tada osvrnuo na poslednji susret sa sinom i objasnio kako je saznao da je Lazar preminuo.

- Čim sam stigao, našao sam Lazu, držao sam ga za ruke. Prišao je neko iz hitne, uzeo je da mu napipa puls i samo odmahnuo glavom. Pretpostavio sam odmah da će teško da se izvuče. Smestimo ga u kola, pođemo sami da ga vozimo do Urgentnog centra, kao u bunilu. Stizali su i ostali, oko četiri je doktor pozivao jednog po jednog roditelja da nam saopšti da su preminuli - 

Podsetimo, psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš Blažić bio potpuno uračunljiv u momentu izvšrenja zločina.

Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

(Republika/NIN)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading