MISTERIOZNA SMRT STUDENTA U ŠVAJCARSKOJ! Safet iz Srbije očajnički traži ISTINU - Sin mu je pronađen GO i BOS u reci! (VIDEO)

Autor:

Hronika

11.05.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nađeni tragovi krvi, ali su ključna pitanja šest meseci bez odgovora.

MISTERIOZNA SMRT STUDENTA U ŠVAJCARSKOJ! Safet iz Srbije očajnički traži ISTINU - Sin mu je pronađen GO i BOS u reci! (VIDEO)

Foto: youtube/printscreen, shutterstock

Kevin Kurtović (24) umro je pod misterioznim okolnostima 29. oktobra prošle godine u Trientu, u Švajcarskoj. On je pronađen u besvesnom stanju u koristu reke.

Od tada njegov otac Safet Kurtović, koji je pre dve decenije otišao da živi u Švajcarsku, pokušava da pronađe istinu i odgonetne šta se tog dana, na žurci na koju je otišao njegov sin, dogodilo, a što je rezultiralo njegovom preranom smrću.

- Moj sin nije otišao na ovu zabavu da umre - kazao je on za švajcarske medije, dok je za Republiku zavapio:

Molim vas pomozite mi, jer danas mi je samo medijski pritisak šansa da saznam istinu o smrti moga sina!

Foto: youtube/printscreen

Safet Kurtović

Kevin pronađen go i bos

Mladić je tog kobnog dana otišao na vikend ujedinjenja koji su organizovali studenti 5. godine medicine na Univerzitetu u Lozani i Trientu na kome je bilo više od stotinu studenata.

Umesto da se u nedelju vrati u Lozanu, Kevin Kurtović pronađen je onesvešćen u koritu reke, bez košulje i bos, 50 ​​metara od hostela. U teškoj hipotermiji i respiratornom zastoju, dvadesetčetvorogodišnji mladić je avionom prebačen u bolnicu Sion. Njegova smrt je proglašena nekoliko sati kasnije.

Foto: youtube/printscreen

Kevin Kurtović

Kako je Safet, otac preminulog mladića, rekao za tamošnje medije, strašnu vest je čuo od snaje i požurio je da stigne u bolnicu, ali je bilo prekasno. 

- Kada su mi doktori rekli da je gotovo, pao sam na kolena. Molio sam Boga. Zašto moj sin? Zašto ne ja - rekao je Safet i dodao da mu je tada prišao doktor:

- Rekao mi je da su dali sve od sebe. Čak i više nego što je bilo potrebno. Kako to možete reći ocu koji je upravo izgubio sina? Ove reči će mi zauvek ostati urezane u pamćenje -

Nakon toga je njegove, kao i podatke njegove bivše supruge uzela i policija.

- Sledećeg dana su nas pozvali da kažemo da možemo da preuzmemo telo našeg sina. To je sve. Nisam dobio nikakve informacije o okolnostima njegove smrti - naveo je.

Pronađeni tragovi krvi

Okolnosti pod kojim je Kevin umro ostaju nejasne. Prema određenim dokumentima, tragovi Kevinove krvi pronađeni su na stepeništu hostela, na haubi i krovu automobila parkiranog ispred pomenutog stepeništa. U blizini je nađen njegov telefon smrskan, kao da ga je pregazio auto, a potpuno je uništena i narukvica i naočare, dok su cipele bile razbacane.

Kevin je poslednji put viđen u vremenskom intervalu između 23:30 i 2 sata ujutru, a u 10 ujutru je pronađen u besvesnom stanju.

Istraga koju je sprovelo Javno tužilaštvo kantona Vale još je u toku, a prvobitni zaključak težio je da se isključi umešanost treće osobe u Kevinovoj smrti, što je neprihvatljiva hipoteza za Safeta Kurtovića.

- Njegov telefon je pokvaren. Našli smo krv, bio je bos! Ne kažem da ga je neko namerno povredio. Da li učenici nešto kriju? Pijano veče je pošlo po zlu? Da li je moj sin bio drogiran? Da li ga je udario auto - samo su neka od pitanja koja postavlja Safet.

On dodaje i da toksikološki izveštaji još nisu gotovi, a da obdukcijom nije moglo da se utvrdi tačan uzrok smrti.

- Kopaću zemlju i nebo da pronađem odgovor, dok sam živ i dišem - istakao je Safet i dodao da je sam kontaktirao njegove kolege sa fakulteta, ali da većina ne želi da govori o tragediji koja se dogodila.

Inače, Safet je angažovao i advokata kako bi došao do istine, a i Kevinova polusestra je je podnela prijavu protiv nepoznatih lica u vezi sa ovim slučajem i angažovala advokata.

- Moj klijent očekuje da će pravda istražiti sve puteve kako bi se rasvetlele okolnosti smrti - ističe advokat Maitre Ludovic Tireli.

(Blick)

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez linkovanja i navođenja izvora, a to je redakcija Republika.rs.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading