PALO VELIKO HAPŠENJE POLICIJE! Droga, eksploziv i vatreno oružje - evo šta je sve ZAPLENJENO!

Autor:

Hronika

19.09.2023

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imajući u vidu prethodnu osuđivanost okrivljenog za istovrsno krivično delo, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

PALO VELIKO HAPŠENJE POLICIJE! Droga, eksploziv i vatreno oružje - evo šta je sve ZAPLENJENO!

Foto: Shutterstock

Hapšenje, policija hapsi muškarca

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dana 19.09.2023.godine podnelo je sudu optužni predlog protiv okrivljenog M.R. (1997.) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Iz člana 348 stav 1 Krivičnog zakonika, u mesecu septembru 2023. godine, GO Zemun, kojom prilikom je neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju za vatreno oružje, na taj način što je u dvorištu kuće držao torbicu u kojoj se nalazio jedan pištolj i sedam metaka koji predstavljaju bojevu municiju za koje nije imao oružni list, što je pronađeno prilikom pretresanja stana i drugih prostorija od strane policijskih službenika PS Novi Beograd i oduzeto od okrivljenog, kao i zbog izvršenja krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana 246a stav 1 KZ, u mesecu septembru 2023. godine, GO Zemun, kojom prilikom je neovlašćeno držao u manjoj količini za sopstvenu upotrebu supstancu koja je Pravilnikom o utvrđivanju Spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci proglašena za opojnu drogu i to 0.84 grama opojne droge amfetamin, jednu tabletu opojne droge MDMA ukupne neto mase 0,42 grama jednu drobilicu i jednu vagicu, na taj način što je predmetnu opojnu drogu i pobrojane predmete držao u kući, što je pregledom od strane policijskih službenika PS Novi Beograd pronađeno i oduzeto od okrivljenog.

Imajući u vidu prethodnu osuđivanost okrivljenog za istovrsno krivično delo, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 (četiri) godine i 6 (šest) meseci, uz kumulativno izricanje novčane kazne u iznosu od 50.000,00 dinara kao i da se okrivljenom izrekne mera bezbednosti oduzimanja predmeta - oduzetih od okrivljenog.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading