TRI MESECA OD TRAGEDIJE U MLADENOVCU: U krvavom piru Uroš Blažić ubio osmoro mladih, Jovan preživeo, a onda JOŠ JEDNA NESREĆA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekao sam mu da ne seda u auto jer je ranjen od metka, jedva pobegao iz pokolja i, evo, sad mu se ovo desilo, priča očajni Rankovićev otac

TRI MESECA OD TRAGEDIJE U MLADENOVCU: U krvavom piru Uroš Blažić ubio osmoro mladih, Jovan preživeo, a onda JOŠ JEDNA NESREĆA

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

Uroš Blažić

Skoro tačno tri meseca posle masakra u Duboni u i Malom Orašju Jovan Ranković (21), koji je teško ranjen u krvavom piru Uroša Blažića, opet se, treći put, našao oči u oči sa smrću. Posle teške saobraćajke prošle godine, smrtonosnog rafala krvavog 4. maja, on je i preksinoć teško povređen u udesu!

Ova saobraćajna nesreća dogodila se na lokalnom putu Drugovac-Budljević. Nezvanično se saznaje da je oko 22.35 vozilo kojim je upravljao Jovanov prijatelj iz nepoznatih razloga sletelo s puta. Vozač je potom kolima Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar u Beogradu, njegov suvozač je takođe teško povređen. Jovan je sedeo pozadi, što ga je spaslo, ali i njegove povrede lekari su ocenili kao teške.

Kako Republika saznaje, njemu je slomljena karlica i juče je bio u komi. Potrebna mu je i krv i veliki broj ljudi iz sela se uputio ka VMA, gde je mladić smešten posle saobraćajne nesreće.

- Rekao sam mu da ne seda u auto, da ne izaziva sudbinu jer je ranjen od metka, jedva pobegao iz masakra i, evo, sad mu se ovo desilo. Kao da ga prati u stopu to - rekao je za Republiku njegov očajni otac. Prema njegovom saznanju, auto je udario u drvo. Od kola nije ostalo ništa, što svedoci o težini nesreće.

- Kako je udario u drvo, kola su se iskrivila, a njemu je karlica uništena jer ga je udarilo sedište koje je prilikom udarca od siline otišlo unazad i prignječilo ga - kazao nam je juče nesrećni otac dok je čekao šta će mu reći lekari.

I dok policija utvrđuje kako je došlo do ove nesreće, ni meštani Jovanovog sela Malo Orašje ne mogu da dođu sebi.

- Kako je moguće da se tom dečku dese takve dve jezive stvari u samo tri meseca. Pa danas je tačno taj dan kad je monstrum pobio devet mladića i devojaka u naša dva sela i ranio njih desetak. Jovan je takođe izrešetan i srećom je preživeo... Kao da ga sam bog čuva, ali i stavlja na neviđena iskušenja. Ne mogu da verujem... - rekla nam je juče jedna meštanka koja dobro poznaje Jovana i njegovu porodicu.

Jovanova baka Milena opisala je kroz suze reporterima portala Republika posle masakra 4. maja da Jovana prati crna sudbina.

- Ono veče kada je upucan pokušao je da beži, ali nije mogao jer je imao konce u nozi, koju je još prošle godine u februaru povredio u saobraćajki, kada je čudom preživeo. I u toj nozi je donedavno imao šipke i onda mu se desi ovo... - opisala je tada baka Milena.

Ne samo što je do preksinoć njen unuk preživeo dva teška udesa i Blažićev masakr već u sebi godinama nosi i neopisivu tugu zbog gubitka brata.

- Posle smrti starijeg brata 2018. nije više sav svoj. Tuga ne prolazi za našim Goranom, koji je imao 17 godina kada je presudio sebi 2018. Od tada ne mogu da skinem crninu. Nemam kud. Borim se kako znam. Već su imali težak život jer ih je majka napustila kad su bili mali. Da je njihov otac sada izgubio i drugog sina, pa šta bi radio, samo da se ubije - kazala je tada baka Republici kroz suze.

Metak, srećom, nije ostao u stomaku

Jovan Ranković je ranije novinarima ispričao kako je preživeo masakr u kom je ubijeno devet njegovih prijatelja kada je na njih pucao pomahnitali mladić iz Dubone.

- Izašao je iz kola i povikao: "Lezite dole", a drug mu je kroz osmeh rekao: "Ajde na pivo." Ja sam dobacio: "Ladno je", ali je on počeo da rešeta! Pravio sam se da sam mrtav, da me ne dokrajči - rekao je tada Ranković i dodao da je proveo mesec dana na bolničkom lečenju.

- Metak mi je prošao tačno iznad lakta, pa sada imam šipke, koje moram da nosim nekoliko meseci, zatim isto toliko treba da nosim gips da bi ruka bila fiksirana. Nakon toga neka procena lekara je da bi trebalo da idem na terapije. Osećam bolove jedino kad ležim i imao sam sreće jer poslednji metak nije ostao u stomaku, već je izašao kod lopatice - opisao je tada Jovan.

KOMŠIJA BLAŽIĆA: OVDE NEMA MESTA ZA VAS

To im je poruka da se ne vraćaju, cela porodica Blažić, ovde nema mesta za njih, prokomentarisao je juče jedan od meštana Dubone požar koji je oštetio kuću u kojoj je boravio uhapšeni masovni ubica Uroš Blažić. Ovaj meštanin misli da je vatra u noći između utorka i srede podmetnuta s tom namerom, da se ovoj porodici poruči da je nepoželjna u selu.

Požar je izbio na Šepšinskom putu oko pola dva ujutru na krovu Uroševe vikend-kuće.

- To je vikendica gde im je hladnjača. Nije isključeno da je neko podmetnuo požar, ali ne znam šta se tačno dogodilo - rekao je Urošev rođak za Republiku.

Kako saznajemo, vatrogasci su odmah po saznanju za požar izašli na teren i ugasili vatru. Niko nije povređen, ali se još utvrđuje uzrok i materijalna šteta. Na lice mesta je izašla i policija, koja je obezbedila objekat i izvršila uviđaj.

Podsećamo, pre nešto više od dva meseca na kući ubice su razbijeni prozori. Tada je objekat zapečaćen, a u periodu od počinjenog masakra pretresan je više puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading