MOŽETE LI OVO DA ZAMISLITE? Legenda otkrila - Federer više neće igrati!

Autor:

Sport

01.01.2021

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tod Vudbridž, jedan od najboljih dubl tenisera svih vremena, smatra da je veoma moguće da Rodžer Federer više ne odigra nijedan meč u Australiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Poznato je da je osvajač 20 Gren slem trofeja otkazao učešće na Australijan Openu, jer smatra da se još nije dovoljno oporavio posle operacije kolena.

Turnir u Melburn parku pomeren je za termin od 8. do 21. februara, ali ni to nije pomoglo Švajcarcu, pa će se na teren vratiti najranije u martu.

- To što Rodžera neće biti u Melburnu je veliko razočaranje za sve. Sasvim je moguće da ga nikad više nećemo gledati u Australiji, na grend slemu, što bi bio veliki gubitak. To je očekivano, ali mislim da bismo svi voleli da on ode onako kako želi, a ne zato što mora- rekao je Vudbridž.

On takođe dodaje da veruje i da su strogi uslovi karantina uticali na odluku tenisera iz Bazela da ne putuje u Australiju.

 

- Teškoća za Rodžera je u tome što još nije fizički spreman, ali i to što još nije igrao u karantinu. Verovatno je i to drugo bila ključna stvar da odluči da ne dođe ove sezone. Sada je teško reći i kada bi on mogao da zaigra. Sve zavisi kakva bude situacija sa koronom. Njegovi ciljevi su, pretpostavljam Olimpijske igre i Vimbldon. Mislim da je London najveća šansa da osvoji grend slem. Ipak, ako bude propustio veći deo sezone, biće teško da odigra dobro ceo turnir- dodao je Australijanac.

U 40. godini, Rodžeru će svakako oporavak posle svakog meča biti krucijalan.

- To je najveći izazov. Ne taj prvi ili drugi meč po povratku, jer je u stanju da odigra dobro. U pitanju je oporavak. Posle dva naporna meča, da li će imati snage i za treći? Kako će telo reagovati, hoće li noge biti teške i umorne? To su sve stvari koje su važne u njegovim godinama- zaključio je Vudbridž.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading