JOŠ JEDAN DOKAZ NOVAKOVE BRUTALNE DOMINACIJE: Niko nikad kao Đoković, POČISTIO KONKURENCIJU!

Autor: M. M.

Sport

09.04.2024

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Definitivno je najbolji u istoriji.

JOŠ JEDAN DOKAZ NOVAKOVE BRUTALNE DOMINACIJE: Niko nikad kao Đoković, POČISTIO KONKURENCIJU!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, najbolji teniser planete, započeo je novu nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je dostigao 420. nedelju na vrhu.

Ovaj neverovatan uspeh pokazuje njegovu apsolutnu dominaciju u svetu tenisa, a jedan podatak posebno ističe tu dominaciju. Naime, Đoković je proveo više nedelja na prvom mestu posle svoje 30. godine nego svi drugi teniseri u istoriji "belog sporta" zajedno.

Sa 196 nedelja na vrhu, on nadmašuje zajednički broj nedelja provedenih na prvom mestu od strane Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Endija Marija, Andre Agasija, Ivana Lendla, Džimija Konorsa i Pola Njukomba, koji zajedno imaju 188 nedelja na vrhu. Ovaj podatak jasno oslikava koliko je Novak dominantan u svetu tenisa poslednjih godina.


Pored toga, Novak Đoković je postao i najstariji broj jedan u istoriji tenisa, što dodatno potvrđuje njegovu izuzetnu karijeru i neosporivu klasu. Sa istorijskim rekordom na ATP listi, Đoković je neprikosnoveni vladar teniskih terena i ostavlja neizbrisiv trag u svetu tenisa.

Uzbuđenje oko Novaka Đokovića ne jenjava ni na mastersu u Monte Karlu, gde je ovog utorka igra svoj prvi meč protiv Romana Safijulina. Igrali su samo jednom, u Tel Avivu 2022. i Đoković je pobedio 2:0.  Safijulin je na startu savladao Španca Haime Munara 7:5, 6:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading