"GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA PRVU DEONICU SEKTORA C OBILAZNICE OKO BEOGRADA U OKTOBRU OVE GODINE": Ministar Vesić najavio velike promene u saobraćajnoj infrastrukturi! (FOTO)

Autor:

Vesti

09.04.2024

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim povodom se oglasio na svom Fejsbuk profilu.

"GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA PRVU DEONICU SEKTORA C OBILAZNICE OKO BEOGRADA U OKTOBRU OVE GODINE": Ministar Vesić najavio velike promene u saobraćajnoj infrastrukturi! (FOTO)

Foto: ST/Dragan Kadić, Printscreen/https://www.facebook.com/Goran.Vesic.zvanicna.stranica?__tn__=-UC*F

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić se oglasio na svom Fejsbuk nalogu povodom izgradnje deonice sektora C.

- Sastanak u Saobraćajnom institutu CIP koji projektuje “sektor C” obilaznice oko Beograda. “Sektor C” je najzahtevniji sektor obilaznice jer se gradi drumska i železnička obilaznica kao i železničko - drumski most dužine skoro dva kilometra preko Dunava kod Vinče.Za prvu deonicu “sektora C” obilaznice oko Beograda od petlje Bubanj Potok do petlje Boleč biće izdata građevinska dozvola u oktobru ove godine. Sredinom naredne godine imaćemo građevinsku dozvolu za drumsko - železnički most preko Dunava kod Vinče, a potom i za ostatak trase - napisao je ministar Vesić na svom Fejsbuk profilu.

 

 

Da podsetimo, ministar Goran Vesić sastao se juče sa predsednikom Srpske akademije nauka i umetnosti Zoranom Kneževićem i delegacijom akademije. 

- Razgovarali smo da SANU i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pripreme međunarodne konkurse za izradu master planova za zaštićene prirodne celine (nacionalne parkove) koje su posle izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji u nadležnosti ministarstva na čijem sam čelu. Razgovarali smo uključivanju SANU u izradu Zakona o prostornom planu Republike Srbije  kako bi se dodatno unapredila predložena rešenja, a jedan od predloga, oko kojih je danas postignuta saglasnost,  jeste da se za pojedina prirodna i kulturna dobra predvidi obavezno raspisivanje urbanističko arhitektonskih konkursa, sve u cilju pronalaženja najboljih, održivih rešenja.

- Zahvalan sam predsedniku SANU na srdačnom prijemu i otvorenom prihvatanju saradnje.  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture počastvovano je saradnjom sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti - istakao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading