VELIKO UVAŽAVANJE SRBIJE U PARIZU! Pohvala za Vučića i njegovu posvećenost: Važno je da francuske kompanije vide kontinuitet vaše politike

Autor:

Vesti

09.04.2024

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodao je da se seća prvog susreta sa Vučićem dok je bio premijer, gde je imao privilegiju da prvo razgovara sa njim o projektu metroa.

VELIKO UVAŽAVANJE SRBIJE U PARIZU! Pohvala za Vučića i njegovu posvećenost: Važno je da francuske kompanije vide kontinuitet vaše politike

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsedavajući MEDEF-a Filip Delor izjavio je danas da može da posvedoči da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uvek održavao svoju posvećenost tom važnom projektu i istakao da je za francuske kompanije veoma važno da vide da postoji neverovatan kontinuitet u njegovoj politici i u projektima da se obe zemlje razvijaju.

On je dodao da je za francuske kompanije veoma važno da mogu da razviju svoje prisustvo u našoj zemlji.

- Okupili smo delegaciju od oko 20-30 francuskih kompanija u različitim sektorima delatnosti kako bismo imali privilegiju da podelimo sa vama ovaj sastanak. Ne treba mi gospodin predsednik da vam predstavlja MEDEF International, jer smo vas primili nekoliko puta - rekao je on na početku sastanka poslovnog Saveta Francuska - Srbija.

Dodao je da se seća prvog susreta sa Vučićem dok je bio premijer, gde je imao privilegiju da prvo razgovara sa njim o projektu metroa.

Obraćanje predsednika Srbije

Predsednik Vučić je naglasio da smo u mnogo boljem položaju nego što je to bilo ranije kad je reč o trgovinskoj razmeni sa Francuskom, zapošljavanju posle čega je govorio i o bruto domaćem proizvodu Srbije pa naglasio da je stopa rasta bila 5,5 odsto u februaru. Naglasio je da mnogo toga u Srbiji treba da se reformiše poput vladavine prava.

- Danas imamo više od 11. 000 ljudi koji rade za francuske firme.

Predsednik se dotakao i priprema za Expo 2027 za koji je rekao da je krov za sve ono što se trenutno radi u Srbiji poput velikih radova na prugama, zatim na beogradskom metrou za koji će nam biti potreban i operator za upravljanje metroom što je u stvari i otvoren poziv za sve francuske kompanije koje rade u toj oblasti i koje bi tako dugo godina mogle da posluju u Srbiji.

Vučić je uputio i poziv za saradnju kad je reč i o razvoju veštačke inteligencije, te zelenoj energiji...

Završen sastanak Poslovnog saveta Francuska-Srbija

Posle sastanka, medijima su se prvi obratili domaćini koji su izrazili zadovoljstvo i zahvalnost povodom oidržanog sastanka pa podsetili da ovo nije prvi put da se sreću s predsednikom Srbije. Podsetili su da je prethodnih godina već bilo takvih prilika a da je jedna od njih bio i sastanak povodom izgradnje metroa u Beogradu.

Počeo sastanak s francuskim ministrom odbrane.

I drugog dana zvanične posete raspored predsednika je pun pa će tako prisustvovati i sastanku s predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International i predstavnicima francuskih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (20)

Loading
Marica

09.04.2024 09:25

Zaista je divno što nas uvažavaju u svetu,Vučić je podigao ovu zemlju na zavidan nivo.

Miki

09.04.2024 09:31

Nadamo se da ce mnoge kompanije Francuske u Srbiji naci mesto za uspeno poslovanje!!!

Ana

09.04.2024 09:31

Srbija je danas postovana zemlja zahvaljujuci Vucicu.

Ana

09.04.2024 09:33

Veliko postovanje i uvazavanje je ukazano Srbiji i Vucicu.