PREDSEDNIK SRBIJE U FRANCUSKOJ: Niz važnih sastanaka i drugog dana posete

Autor:

Vesti

09.04.2024

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj večeri koju je u njegovu čast priredio predsednik Republike Francuske Emanuel Makron.

PREDSEDNIK SRBIJE U FRANCUSKOJ: Niz važnih sastanaka i drugog dana posete

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas nastavlja posetu Francuskoj pa se drugog dana u Parizu očekuje pre svega sastanak šefa srpske države sa francuskim ministrom odbrane Sebastijenom Lekornuom.

I drugog dana zvanične posete raspored predsednika je pun pa će tako prisustvovati i sastanku s predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International i predstavnicima francuskih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiju.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj večeri koju je u njegovu čast priredio predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, nakon čega su dva predsednika održala privatan sastanak.

- Ponosan sam što sam večeras imao priliku da sa predsednikom Makronom razgovaram o svim važnim pitanjima od geopolitičkih, do bilateralnih i onih strateški najbitnijih za Srbiju i naš narod.

Ukazao sam mu na neuporedivo bolje ekonomske odnose naše dve zemlje, ali i izneo očekivanje da možemo još više i bolje kada su u pitanju trgovinska razmena, investicije i zajedničko poslovanje u mnogim oblastima u kojima Srbija ima dosta da nauči od Francuske. Izrazio sam očekivanje da će Francuska pružiti podršku Srbiji i u svim drugim sferama, prvenstveno kada su u pitanju naš evropski put i dijalog sa Prištinom. Još jednom sa zahvalio predsedniku Makronu na ličnom angažmanu kada je reč o očuvanju stabilnosti u našem regionu - napisao je Vučić na instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (19)

Loading
Mileta

09.04.2024 07:57

Bravo Predsednice jer potrebna su nam nova ulaganja u nasu drzavu.

Dragica

09.04.2024 08:00

Srbija i Francuska imaju dugogodišnje prijateljstvo, poseta Vučića će to prijateljstvo još više osnažiti.

Ana

09.04.2024 08:00

Vazni sastanci su pred Vucicem u Francuskoj.

Vojvoda

09.04.2024 08:01

Diplomatska borba za interese Srbije do kraja. Podrška predsedniku.