DRUGI DAN POSETE: Počeo sastanak predsednika Srbije s francuskim ministrom odbrane

Autor:

Vesti

09.04.2024

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On se jutros u 8 časova, drugog dana boravka u Parizu, sastao s francuskim ministrom odbrane Sebastijenom Lekornuom.

DRUGI DAN POSETE: Počeo sastanak predsednika Srbije s francuskim ministrom odbrane

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas nastavlja zvaničnu posetu Francuskoj.

On se jutros u 8 časova, drugog dana boravka u Parizu, sastao s francuskim ministrom odbrane Sebastijenom Lekornuom.

Predsednik Srbije stigao na sastanak sa francuskim ministrom odbrane

I drugog dana zvanične posete raspored predsednika je pun pa će tako prisustvovati i sastanku s predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International i predstavnicima francuskih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiju.

Podsetimo, predsednik Vučić sinoć se sastao s francuskim kolegom Emanuelom Makronom s kojim je razgovarao i u četiri oka, nakon čega je održana svečana večera.

- Ponosan sam što sam večeras imao priliku da sa predsednikom Makronom razgovaram o svim važnim pitanjima od geopolitičkih, do bilateralnih i onih strateški najbitnijih za Srbiju i naš narod.

- Ukazao sam mu na neuporedivo bolje ekonomske odnose naše dve zemlje, ali i izneo očekivanje da možemo još više i bolje kada su u pitanju trgovinska razmena, investicije i zajedničko poslovanje u mnogim oblastima u kojima Srbija ima dosta da nauči od Francuske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da mora da reaguje na izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona da su obe strane nešto učinile, misleći na Beograd i Prištinu, ukazavši na sve što Priština nije ispunila, a na šta se obavezala.

- Naime jedna strana ne samo da nije ispunila ni jednu tačku, ni okvirnog, ni prvog, ni drugog Briselskog sporazuma, već je ta jedna strana napravila izbore sa izlaznošću 3,4 odsto. Zatim ste nam vi rekli, ja sam vas poslušao, kada ste mi rekli potpisujte peticiju, biće dovoljno da se raspišu ti izbori. Oni nam ni posle toga ne daju izbore - rekao je Vučić i dodao:

- I dalje se ne vodi nikakva istraga protiv onih koji su pucali u našu decu samo zato što su nosili božićno drvo, dakle zašto su nosili badnjak. I dalje se ne vodi istraga zbog svih ranjavanja Srba, već svi pominju samo Banjsku. Pitanje dinara je pitanje sudbinskog opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. A što se tiče Ohridskog sporazuma, već tri stvari je Srbija ispunila, iako nije morala ni jednu, jer da vas podsetim, poštovani gospodine predsedniče, bio je dogovor i svi smo razgovarali o tome da najpre mora da bude ispunjena Zajednica srpskih opština koja nije pomerena sa mrtve tačke. A Srbija je od ličnih karata do tablica, do takozvanih carinskih pečata, to je gde se traži naknada i tako dalje. Dakle sve je to u međuvremenu ispunjeno Samo sam to želeo da vam kažem i upravo zato ću imati želju da večeras razgovaram sa vama o Savetu Evrope i onome što treba da se dogodi na teritoriji Francuske povodom 75. godišnjice osnivanja Saveta Evrope - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (27)

Loading
Ana

09.04.2024 08:38

Sastanci od velikog značaja.

Sa

09.04.2024 08:38

Srbija ceni gostoprimstvo i podrsku Francuske

Nada

09.04.2024 08:41

Posetom predsednika Srbije Francuskoj, Srbija ce biti jos vise vojno jaca, i suguran sam da ce novih investicija biti u nasoj zemlji

Mira

09.04.2024 08:42

I danas Vučić na važnim sastancima!