VUČIĆ OTKRIO: O ovome će večeras razgovarati sa Makronom, bilateralni odnosi dve zemlje u fokusu!

Autor:

Vesti

08.04.2024

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je rekao da hoće da čuje šta će Makron reći kao domaćin i lider mnogo veće zemlje i jedan od najznačajnijih lidera u svetu.

VUČIĆ OTKRIO: O ovome će večeras razgovarati sa Makronom, bilateralni odnosi dve zemlje u fokusu!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da će večeras razgovarati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o raznim temama, a pre svega o saradnji dve zemlje.

Vučić je rekao da hoće da čuje šta će Makron reći kao domaćin i lider mnogo veće zemlje i jedan od najznačajnijih lidera u svetu.

- Imamo i teme o bilateralnim odnosima, kako ćemo sa nekim bankama da rešavamo neke odnose, kako da rešavamo pitanje upravljanja projektima i prečišćavanja voda u našoj zemlji - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara o čemu će razgovarati večeras sa Makronom.

Istakao je da smo uzeli ranije dosta novca za projekte prečišćavanja otpadnih voda, ali da ih još nismo iskoristili i da nam je zato potrebna saradnja sa francuskim partnerima koji znaju da upravljaju tim projektima.

Vučić je naglasio da se to odnosi i na održavanje beogradskog metroa kada bude izgrađen, jer ćemo imati prvu liniju već 2028. godine.

- Razgovaramo sa njima da napravimo ugovor i obučimo naše ljude da uspešno radi metro, da uzmemo operatora pariskog metroa. Imamo još mnogo takvih ideja i stvari - rekao je Vučić.

On je istakao da će na razgovore sa Francuskom Elektroprivredom doći i naši naučnici u Francuskoj za nuklearnu energiju i da ćemo ih pozvati da se vrate i pomognu Srbiji.
Biću srećan da ih pozovemo i obezbedimo uslove za te stručnjake da se vrate i da takve kapacitete vratimo u zemlju, naveo je Vučić.

Vučić je rekao da će biti potrebno svima puno struje koji hoće da razvijaju proizvodnju električnih vozila, veštačku inteligenciju i slično.

- Nisam u stanju da komentarišem tupave komentare o nuklearnom otpadu... to je besmisleno - dodao je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Una

08.04.2024 12:23

Saradnja ove dve zemlje je od velike koristi.

Imakolata

08.04.2024 12:26

Bilateralni odnosi nas i Francuske su u najmanju ruku komplikovani. Oni su na antisrpskim stavovima u regionu, ali nam rado prodaju sofisticirano oružje. I nadam se da ćemo to iskoristiti.

Jaca

08.04.2024 12:36

Prijateljstvo između Srbije I Francuske je veliko i potvrdjeno ovim susretom Vucica I Makrona.

Nada

08.04.2024 12:37

Srbija i Francuska neguju prijateljstvo kao i saradnju koja će dosta dobroga doprineti našoj državi.