IMAM VELIKU TREMU I ODGOVORNOST! Vučić pred sastanak sa Makronom: Svim srcem ću se boriti za našu Srbiju! (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.04.2024

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred Jelisejske palate u 20 časova biće priređen svečani doček uz najviše državne počasti za predsednika Srbije.

IMAM VELIKU TREMU I ODGOVORNOST! Vučić pred sastanak sa Makronom: Svim srcem ću se boriti za našu Srbiju! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsedniku Aleksandru Vučiću upriličena je ceremonija svečanog dočeka sa vojnim počastima ispred Palate Invalida u Parizu.

Predsenik se nakon toga obratio i na društvenoj mreži Instagram. 

- Divno je danas biti u Parizu! Doček koji su nam priredili domaćini i Makron je nešto zbog čega je ponosno biti Srbin u glavnom graud Francuske. Srećan sam što ću predstavljati našu zemlju, pripremam se za sve sastanke ovde, u Senatu, Jelisejskoj palati. Imam veliku tremu, veiku odgovornost, ali znam da kada volite svoju zemlju, možete velike stvari da uradite. Rezultat ne može da izostane. Hvala narodu što je verovao, bio uz rukovodstvo uprkos svim teškoćama. Pobedićemo, i sačuvaćemo Srbiju u teškim vremenima. Za svet teška vremena tek dolaze, za nas neće biti laka, ali zajedno i ujedinjeni možemo sve! - rekao je Vučić. 

 

 

Ispred Palate invalida stigla je srpska delegacija predvođena predsednikom Vučićem. On je dočekan uz najviše državne počasti.

Vučić će se sastati danas u Jelisejskoj palati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, na čiji poziv boravi u zvaničnoj poseti toj zemlji.

Ispred Jelisejske palate u 20 časova biće priređen svečani doček uz najviše državne počasti za predsednika Srbije.

Ceremonija svečanog dočeka sa vojnim počastima u Parizu

Predviđeno je da se dvojica predsednika obrate na zajedničkoj konferenciji koja će se održati u Jelisejskoj palati, a potom će uslediti svečana večera koju Makron priređuje za predsednika Vučića. Nakon toga uslediće razgovori u četiri oka. Biće to njihov dvadeseti susret do sada, a predsednik Vučić, je uoči ovog  sastanka, ocenio da je to možda i najvažniji susret u poslednje tri decenije za našu zemlju. 

"Ovaj će biti najvažniji, biće strateški sastanak, mislim da su se i Francuzi za to pripremili i mi se pripremamo", rekao je Vučić.

Kako je najavio, razgovaraće se o 14 tema. Među glavnim temama su evropske integracije, pitanje dijaloga Beograda i Prištine, ulazak takozvanog Kosova u Savet Evrope, jačanje bilateralne saradnje, EXPO-u 2027, IT sektor, vestačka inteligencija,poljoprivreda, namenska industrija i odbrana, kao i nuklearna energija. Kada je reč o namenskoj industriji i odbrani, predsednik Vučić će o tome zasebno razgovarati sa Makronom, ali i sa francuskim ministrom odbrane Sebastijenom Lekornuom sa kojim će se sastati u utorak.  Naveo je da će sa rukovodstvom kompanije "Daso" razgovarati i o kupovini 12 borbenih aviona "rafal".

Takođe,  on će danas razgovarati i sa predstavnicima francuske elektroprivrede (EDF), nakon čega će ministar finansija Siniša Mali potpisati memorandum o razumevanju sa francuskom elektroprivredom o uspostavljanju okvira za dugoročni dijalog u oblasti energetske tranzicije i niskougljenične tehnologije.  Kada je reč o nuklearnoj energiji, Srbija želi da sa francuskom uspostavi bližu saradnju, s obzirom na to da je Francuska vodeća zemlja kada je reč o nuklearnoj energetici u Evropi i svetu, 70 odsto struje dobija iz nuklearnih reaktora. Tokom dana, predsednik Vučić sastaće se i sa predsednikom francuskog Senata, gornjeg doma francuskog parlamenta Žerarom Laršeom.

Danas će položiti i venac na spomen-ploču "Vernost za vernost" u Palati Invalida, u znak sećanja na istorijsko prijateljstvo Srbije i Francuske.

"Vernost za vernost: u slavu srpske vojske, herojskog saveznika Francuske u Velikom ratu, i za srpske borce preminule za Francusku u zajedničkoj borbi protiv nacističke okupacije", ispisano je na ovoj komemorativnoj ploči, koja slavi savezništvo srpskog i francuskog naroda u dva svetska rata. Predsednik Vučić će drugog dana dvodnevne zvanične posete Parizu razgovarati sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International kao i sa predstavnicima francuskih kompanija, koji su iskazali veliko interesovanje za ovaj susret. Inače, Francuska je jedan od vodećh investitora u Srbiji, gde ima 120 kompanija i zapošljava više od 12.000 radnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (38)

Loading
Mina

08.04.2024 11:08

Svim srcem uz Vučića.

Anja

08.04.2024 11:08

Vučić će uspeti da sačuva Srbiju i njenu teritoriju kao i Republiku Srpsku, našu braću.

Mia

08.04.2024 11:08

Narod ne sumnja u to da će predsednik Vučić svim snagama boriti se za našu Srbiju i prikazati je kao zemlju otvorenu za nove dijaloge i saradnje.

Mila

08.04.2024 11:10

Velika odgovornost je na Predsedniku koji zeli da Srbija napreduje