"IGRA MOĆI, KO JE JAČI" Vučić otkrio da li će biti trećeg svetskog rata

Autor:

Vesti

07.04.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je naglasio da je važno razumeti perspektivu Zapada i upozorio na potencijalno pogoršanje situacije, istakavši da će francuski predsednik Emanuel Makron poslati vojsku na front, direktno se mešajući u sukob.

"IGRA MOĆI, KO JE JAČI" Vučić otkrio da li će biti trećeg svetskog rata

Foto: ST/Tamara Pavišić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je svoje viđenje aktuelne situacije na međunarodnoj sceni, ističući da treći svetski rat neće biti realnost, ali da mir u Ukrajini neće skoro biti ostvaren. 

- Morate razumeti ove na Zapadu - naveo je Vučić dodajući da će francuski predsednik Emanuel Makron poslati vojsku na front mešajući se tako direktno u sukob.

On je naglasio da je važno razumeti perspektivu Zapada i upozorio na potencijalno pogoršanje situacije, istakavši da će francuski predsednik Emanuel Makron poslati vojsku na front, direktno se mešajući u sukob. Vučić je istakao da je ovo igra moći i da će situacija postati samo lošija.

- Igra moći, ko je jači - dodao je on.

Vučić je rekao da je Makron sasvim racionalan kao i da ne treba smetnuti sa uma da su interesi Francuske napadnuti i u Africi.

- Na mnogo tačaka na zemaljskoj kugli je ugrožena francuska politika - napomenuo je Vučić podsećajući da je Francuska najveća vojna sila u Evropskoj uniji i da Makron upravo nastupa sa te pozicije.

Francuska je, kako je istaknuto, najveća vojna sila u Evropskoj uniji, a Makron nastupa sa te pozicije. Predsednik Srbije je naglasio da su francuski interesi ugroženi na mnogo tačaka širom sveta, što dodatno doprinosi kompleksnosti situacije.

- Zato i dolazim do zaključka da će situacija biti samo lošija - naglasio je Vučić u intervjuu za TV Informer.

Uoči posete Francuskoj, Vučić je najavio da će sa francuskim predsednikom razgovarati o 14 tema, od kojih će tri biti posvećene veštačkoj inteligenciji. Posebno je istaknuta tema vojne industrije, s nadom da će biti potpisani ugovori o kupovini aviona "Rafal". 

- Time mi postajemo velika sila u našim okvirima. „Rafal“ je inače jedan od najboljih aviona na svetu. Najbolji radar, najbolje rakete - naveo je predsednik Srbije.

Naglašeno je da bi ovim potezom Srbija postala velika sila u svojim okvirima, s obzirom na to da je "Rafal" jedan od najboljih aviona na svetu, opremljen vrhunskim radarom i raketama. Pored vojne saradnje, predviđeni su i razgovori o temama poput poljoprivrede i rezolucije o Srebrenici.

- Nama stalno govore da se vraćamo u prošlost kada pričamo o 1999. a ja sada pitam što se oni vraćaju u prošlost, i to četiri godine ranije. Nemaju odgovora na to - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (33)

Loading
Nešo N

07.04.2024 10:23

Svi se molimo Bogu da ne dođe do trećeg svetskog rata.

Мiraš

07.04.2024 10:23

Izgleda je zapadnim moćnicima dosadno pa bi da se igraju rata i takmiče ko je jači a ko moćnihi dok iz udobnosti svojih državnih fotelja prati borbe, gde im ni krivi ni dužni vojnici gube život, zbog hira njihovih lidera.

Branko N

07.04.2024 10:26

Ratovi su najveće zlo i treba se zalagati da ih nigde ne bude.

Marko

07.04.2024 10:29

Srbija mora čuvati svoj mir kao ido sada i ne sm se mešati u tuđe sukobe.