BILBAO OSVOJIO KUP KRALJA NAKON 40 GODINA: Radonjić tragičar Majorke! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.04.2024

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baskijci konačno došli do trofeja koji su čekali četiri decenije.

BILBAO OSVOJIO KUP KRALJA NAKON 40 GODINA: Radonjić tragičar Majorke! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su Majorku nakon boljeg izvođenja (4:2), pošto je nakon 120 minuta igre bilo 1:1 i osvojili Kup Kralja. Majorka je na bolji način započela utakmicu i već u 21. minutu došal do prednosti preko Danije Rodrigeza. On je iskoristio gužvu u kaznenom prostoru i doveo svoj tim u vođstvo. 

Baskijci su potom dodali gas i išli na sve ili ništa. Mogli su brzo do rezultatskog egala, ali je glavni arbitar poništio pogodak Guruzeti koji je bio u nedozvoljenoj poziciji. Međutim, trud se uvek isplati, pa je Bilbao uspeo da dođe do izjedačenja u 50. minutu kada je  Oihan Sanket poslao loptu u mrežu na asistenciju fenomenalnog Nika Vilijamsa. Nakon toga mreže su mirovale, kako u regalnom delu, tako i u produžecima, a potom su usledili penali. 

Tim iz Baskije je bio bolji u izvođenju jedanesteraca, a tragičar meča bio je reprezentativac Srbije i igrač Majorke, Nemanja Radonjić. Za Atletik pogađali su prekaljeni asovi poput Raula Garsije, Muniaina, Vesge i Berengera. Sa druge strane, osim Radonjića promašio je i Morlanes.

Ovo je za Bilbao prvi trofej u Kupu Kralja nakon 40 godina. Oni su to učinili u sezoni 1983/84, a to je bila takmičarska godina iz snova za njih pošto su se tada okitili duplom krunom. Ovaj klub se može pohvaliti i činjenicom da su jedina ekipa uz Real Madrid koja nikada nije išla u niži rang. Impresivno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading