Vučić otkriva 14 tema za razgovor sa Makronom! Evo šta nas čeka u budućnosti!

Autor:

Vesti

06.04.2024

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veštačka inteligencija i nuklearna energija kao ključne teme sastanka

Vučić otkriva 14 tema za razgovor sa Makronom! Evo šta nas čeka u budućnosti!

Foto: Printskrin/instagram/Buducnostsrbijeav

Printskrin/instagram/Buducnostsrbijeav


Predsednik Aleksandar Vučić najavio je predstojeći sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, ističući da će se na sastanku razmatrati čak 14 tema. Poseban naglasak stavljen je na veštačku inteligenciju i nuklearnu energiju, koje su, prema rečima predsednika, od ključnog značaja za budućnost.

Vučić je istakao da je potrebno raditi na pitanju veštačke inteligencije, naglašavajući rastuću potrebu za strujom u kontekstu razvoja električnih automobila, dalje industrijalizacije i povećane potrošnje energije. Upozorio je da bi nedostatak struje mogao postati ozbiljan problem u budućnosti, posebno imajući u vidu savremene potrebe za klimatizacijom i grejanjem.

- Mi ćemo tamo imati 14 tema za razgovor. Tri teme su vezane za veštačku inteligenciju. Mi moramo da radimo na tom pitanju. Radićemo i na softverima sa Francuzima, a pričaćemo sa njima i o nuklearnoj energiji. To je najsigurnija energija. Setiće se neko pa će 2050. godine pustiti ovo što pričam, nećemo imati struje! Raste potreba za strujom, električni automobili, veštačka inteligencija, dalja industrijalizacija. Sve to jede struju. Kada ste ranije mogli da uključite klimu, hladite se vodom. A sada svi nameštaju leti na 18 stepeni. A zimi neće na 18, već na 23. E pošto je to životni standard, da se ne ljutimo na sebe, trebaće nam mnogo više struje - rekao je predsednik.


Ugovori o vojnoj opremi i poljoprivredne subvencije

Predsednik je najavio da će sastanak sa Makronom obuhvatiti i teme vojne industrije, otkrivajući planove za potpisivanje ugovora o nabavci 12 novih Rafal aviona. Vučić je pohvalio kvalitete ovog aviona, ističući da je opremljen najboljim radarom i raketama, što ga čini jednim od najboljih aviona na svetu.

- Pričaću sa Makronom i o vojnoj industriji. On ima pitanje za mene, znam šta će pitati ali neću da govorim o tome. Nadam se da ćemo završiti ugovore i potpisati, da uzmemo 12 novih Rafala. Da dalje radimo na kupovini važne opreme. Rafal je inače jedan od najboljih aviona na svetu. Najbolji radar, najbolje rakete - otkrio je on.


Takođe, poljoprivreda će biti jedna od glavnih tema razgovora, s obzirom na potrebu za rešavanjem pitanja subvencija i radne snage u poljoprivredi. Predsednik je istakao važnost saradnje sa Francuskom u ovom segmentu, naglašavajući potrebu za razmatranjem efikasnih rešenja koja bi podržala kontinuiran rad u poljoprivredi.

- Malo ko danas hoće da radi 365 dana godišnje. Zato moramo da vidimo šta ćemo sa subvencijama, i tu će nam Francuska biti od pomoći. Pričaćemo i o evropskom putu, i o situaciji na KiM. Ja znam da su njima vezane ruke, ali pomoći će nam koliko mogu. Pričaćemo i o rezoluciji o Srebrenici. Nama stalno govore da se vraćamo u prošlost kada pričamo o 1999. a ja sada pitam što se oni vraćaju u prošlost, i to četiri godine ranije. Nemaju odgovora na to - kazao je Vučić.


Evropski put, situacija na KiM i rezolucija o Srebrenici

Uz to, predsednik Vučić najavio je da će se razgovarati o evropskom putu Srbije, kao i o situaciji na Kosovu i Metohiji. Izrazio je nadu da će Francuska, i pored ograničenja koja ima, pružiti podršku koliko je to moguće. Takođe, istaknuta je i tema rezolucije o Srebrenici, u kontekstu povratka u prošlost i traženja odgovora na određene istorijske događaje.

U skladu sa najavama predsednika Vučića, sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom obuhvatiće širok spektar tema od velikog značaja za budućnost Srbije i njenih građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (23)

Loading
Kata

06.04.2024 22:55

Očekuje nas istorijski sastanak Vučića sa Makronom

Ena

06.04.2024 22:55

Ovo će biti sigurno jedan od najvažnijih sastanaka Vučića i Makrona.

Neša

06.04.2024 22:56

Veštačka inteligencija je budućnost čovečanstva, Srbija će razvijati veštačku inteligenciju

Ela

06.04.2024 22:56

Kao i obicno predsednik vodi razgovore samo o bitnim stvarima za nasu zemlju.Ne gubi vreme na gluposti.