VELIKA TAJNA KRALJIČINOG TESTAMENTA: Princ Hari ima veće nasledstvo od Vilijama! Evo šta je ostavila unucima i praunucima!

Autor:

Svet

06.04.2024

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraljica majka je uložila veliku količinu novca u fond za sve svoje praunuke.

VELIKA TAJNA KRALJIČINOG TESTAMENTA: Princ Hari ima veće nasledstvo od Vilijama! Evo šta je ostavila unucima i praunucima!

Foto: Tanjug/AP

Kraljica majka, po mnogima najomiljenija članica kraljevske porodice, bila je poznata po svojoj bliskosti sa unucima i praunucima. Ona je već tokom svog života vodila računa o njihovoj finansijskoj budućnosti, a nakon njene smrti otkriveni su detalji njenog plana za nasleđe. Kako piše britanski Miror, Kraljica majka je uložila veliku količinu novca u fond za sve svoje praunuke, ali je princ Hari dobio više od svog brata Vilijama. Razlog za ovo neslaganje leži u politici kraljevske porodice i Vilijamovom statusu kao prestolonaslednika.

Nasleđe kraljice majke


Nakon Kraljičine smrti, Vilijam je postao princ od Velsa i novi prestolonaslednik, te je dobio Kornvol, privatno imanje koje podržava aktivnosti prestolonaslednika. S druge strane, Hari nije dobio ništa od toga, ali je dobio veći deo novca nasleđenog od Kraljice majke i princeze Dajane. Ovaj novac, zajedno sa nasledstvom njegove majke, omogućio mu je da započne novi život u Sjedinjenim Američkim Državama sa svojom suprugom Megan Markl.

Nasleđe princeze Dajane

Dajana je svojim sinovima ostavila 12.966.022 funti, a nakon smrti taj iznos je porastao na više od 20 miliona funti zahvaljujući investicijama. Ovaj fond je bio dostupan princu Hariju i princu Vilijamu nakon što su napunili 20 godina.

Kraljičino nasleđe i sukobi unutar porodice

Nakon smrti Kraljice majke, Bakingemska palata je otkrila detalje o njenom testamentu, uključujući i prenos njenog imanja na kraljicu Elizabetu II. Sukobi unutar porodice su postali javni, posebno nakon što su Hari i Megan napustili kraljevsku porodicu i preselili se u Kaliforniju. Njihovi javni istupi u medijima izazvali su napetost unutar porodice, a detalji o nasleđu i finansijskim planovima postali su predmet medijske pažnje.

Kraljičina umetnička kolekcija takođe je bila deo njenog testamenta, a mnoga dela su preneta u Kraljevsku kolekciju. Ovo nasleđe predstavlja važan deo kraljevske istorije i umetničke baštine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading