PRESTIŽNI FRANCUSKI "LE FIGARO" NAJAVIO DOLAZAK VUČIĆA U PARIZ: Poznato koji su stavovi francuskog predsednika o gorućim temama za Srbiju

Autor:

Vesti

06.04.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva predsednika će govoriti takođe o jačanju bilateralne saradnje u oblasti odbrane, energetike, inovacija i veštačke inteligencije, navodi francuski list.

PRESTIŽNI FRANCUSKI "LE FIGARO" NAJAVIO DOLAZAK VUČIĆA U PARIZ: Poznato koji su stavovi francuskog predsednika o gorućim temama za Srbiju

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Prestižni francuski "Le Figaro" najavio je dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Pariz, gde će se sastati sa Emanuelom Makronom.

U tekstu pod nazivom "Makron će primiti srpskog predsednika Aleksandra Vučića u Jelisejskoj palati u ponedeljak", prenosi se da će predsednik Francuske tom prilikom potvrditi privrženost i punu podršku evrointegracijama Srbije.

Pozivajući se na saopštenje Jelisejske palate, "Le Figaro" navodi:

"Predsednik Makron će potvrditi svoju privrženost i punu podršku evrointegracijama Srbije", kao i da "normalizacija odnosa sa tzv. Kosovom čini sastavni deo procesa pridruživanja EU".

"Le Figaro" dodaje da će dvojica predsednika takođe razgovarati o jačanju bilateralne saradnje u oblasti odbrane, energetike, inovacija i vestacke inteligencije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić 8. aprila boraviće u Parizu, gde će se sastati s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Ovaj susret Vučića s njegovim francuskim kolegom od izuzetne je važnosti za Srbiju i u strateškom smislu jedna od najvažnijih poseta u poslednjih 35 godina. Pored očiglednog političkog značaja, ovaj sastanak će imati i ogromnu ekonomsku težinu, merenu desetinama milijardi evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Sanja

06.04.2024 10:32

Predsednik Vučić još jednom pokazuje svoju posvećenost jačanju međunarodne pozicije Srbije.

Igor

06.04.2024 10:33

Ova poseta Parizu će doneti koristi kako politički, tako i ekonomski.

Ivan

06.04.2024 10:34

Susret predsednika Vučića i Makrona u Parizu otvara nove mogućnosti za ekonomsku saradnju i investicije.

Dragana

06.04.2024 10:35

Vučić želi da unapredi odnose sa Francuskom i ostvari konkretne koristi za našu zemlju.