VUČIĆ: Važni sastanci u Parizu, od suštinskog značaja za Srbiju

Autor:

Vesti

08.04.2024

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija Srbije imala je razgovor sa predstavnicima kompanije Daso, sa kojima se razgovaralo o svim vidovima saradnje.

VUČIĆ: Važni sastanci u Parizu, od suštinskog značaja za Srbiju

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je poseta Parizu počela važnim sastancima, koji su od suštinskog značaja za Srbiju.

On je novinarima rekao da je, posle ceremonije dočeka i odavanja pošte srpskim borcima, što je za nas izuzetno važno ali i za, kako je rekao naše francuske prijatelje, delegacija Srbije imala razgovor sa predstavnicima kompanije Daso, sa kojima se razgovaralo o svim vidovima saradnje.

- To su bili ne laki pregovori, želimo da ih do večeras završimo i potpišemo sporazum, pa da u narednih 15 dana krenemo u realizaciju. Jedno do dva pitanja nismo završili, nadam se da ćemo to do sastanka u Senatu. To bi značilo za odbranu i snagu za našu zemlju i veću sigurnost za sve nas - rekao je Vučić.

Podsećamo, Vučić će se sastati danas u Jelisejskoj palati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, na čiji poziv boravi u zvaničnoj poseti toj zemlji.

Ispred Jelisejske palate u 20 časova biće priređen svečani doček uz najviše državne počasti za predsednika Srbije.

Predviđeno je da se dvojica predsednika obrate na zajedničkoj konferenciji koja će se održati u Jelisejskoj palati, a potom će uslediti svečana večera koju Makron priređuje za predsednika Vučića. Nakon toga uslediće razgovori u četiri oka. Biće to njihov dvadeseti susret do sada, a predsednik Vučić, je uoči ovog  sastanka, ocenio da je to možda i najvažniji susret u poslednje tri decenije za našu zemlju. 

"Ovaj će biti najvažniji, biće strateški sastanak, mislim da su se i Francuzi za to pripremili i mi se pripremamo", rekao je Vučić.

Kako je najavio, razgovaraće se o 14 tema. Među glavnim temama su evropske integracije, pitanje dijaloga Beograda i Prištine, ulazak takozvanog Kosova u Savet Evrope, jačanje bilateralne saradnje, EXPO-u 2027, IT sektor, vestačka inteligencija,poljoprivreda, namenska industrija i odbrana, kao i nuklearna energija. Kada je reč o namenskoj industriji i odbrani, predsednik Vučić će o tome zasebno razgovarati sa Makronom, ali i sa francuskim ministrom odbrane Sebastijenom Lekornuom sa kojim će se sastati u utorak.  Naveo je da će sa rukovodstvom kompanije "Daso" razgovarati i o kupovini 12 borbenih aviona "rafal".

BONUS VIDEO


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Saska

08.04.2024 12:20

Jer Srbija zasluzuje to!

Danko

08.04.2024 12:21

Napredak Srbije moguc je samo ukoliko je vodi covek kakav je predsednik Vucic.

Miloš

08.04.2024 12:21

Mislim da će predsednik uspeti u svemu što je naumio, a imaće korist građani Srbije

Mila

08.04.2024 12:22

Predsednik je posetu Francuskoj iskoristio da sklopi vazne ugovore i jaca medjusobne odnose